Trailer voor David Fincher’s biopic Mank met Gary Oldman

Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht voor het aankomende zwart-wit biopic-drama Mank van de veelgeprezen filmmaker David Fincher, en geeft ons een voorproefje van de vertolking van Oscarwinnaar Gary Oldman als de titulaire scenarioschrijver van Citizen Kane. De film zal zijn debuut maken in geselecteerde bioscopen in november, en zal beschikbaar zijn voor wereldwijde streaming op 4 december. Bekijk de video hieronder samen met de Reddit-teaser van de film met meer nieuwe beelden!

Mank trailer

Mank wordt geleid door Oscar-winnaar Gary Oldman als Herman Mankiewicz. De film evalueert Hollywood uit de jaren ’30 opnieuw door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.

Oldman is te zien naast Amanda Seyfried als Marion Davies, Lily Collins als Rita Alexander, Charles Dance als William Randolph Hearst, Tuppence Middleton als Sara Mankiewicz, Arliss Howard als Louis B. Meyer, Ferdinand Kingsley als Irving Thalberg, Jamie McShane als Shelly Metcalf, Joseph Cross als Charles Lederer, Sam Troughton als John Houseman, Toby Leonard Moore als David O. Selznick, Tom Burke als Orson Wells, Tom Pelphrey als Joe Mankiewicz en Monika Gossmann als Fraulein Freda.

Mank wordt geregisseerd door David Fincher op basis van een script geschreven door Jack Fincher. Het is uitvoerend geproduceerd door Ceán Chaffin, Eric Roth en Douglas Urbanski met Peter Mavromates en William Doyle als producers.

Mankiewicz is het meest bekend vanwege het co-schrijven van Citizen Kane samen met regisseur Orson Welles. Alom beschouwd als een van de beste films aller tijden, gaf het Mankiewicz behoorlijk wat invloed in de gouden eeuw van Hollywood. Passend bij de sfeer is Mank volledig in zwart-wit gefilmd.

Na bijna 100 andere films te hebben geschreven of mee te hebben geschreven, waaronder klassiekers als The Pride of the Yankees, Gentlemen Prefer Blondes en The Wizard of Oz, blijft hij vooral bekend van Citizen Kane. Hoewel de film een ​​breuk veroorzaakte tussen hem en Welles, omdat Mankiewicz de regisseur ervan beschuldigde hem uit de schijnwerpers te duwen en hem zelfs wilde betalen, zodat Welles de enige credit zou krijgen voor de film.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter