Trailer voor De Acht Bergen

Dutch Filmworks heeft de hier de eerste beelden vrijgegeven van de film De Acht Bergen, gebaseerd op de bestseller van Paolo Cognetti. De film is vanaf dit najaar in de Nederlandse bioscopen te zien.

De Acht Bergen

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Het boek Le Otto Montage van Paolo Cognetti uit 2019 is met recht een internationale bestseller te noemen. Het werd in meer dan 40 landen uitgebracht. In Nederland en Vlaanderen werden al meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

Het echtpaar Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen, The Broken Circle Breakdown) en Charlotte Vermeersch (actrice in o.a. Loft, De Helaasheid der Dingen) tekende samen voor zowel het script als de regie van De Acht Bergen. De Italiaanse cast wordt aangevoerd door Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elena Lieti, Filippo Timi.

De Acht Bergen is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van het Italiaanse Wildside, de Belgische productiebedrijven Fremantle company, Rufus/Menuetto en het Franse Pyramide Productions in coproductie met Vision Distribution en KFD. Elastic Film UK is executive producer. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie in Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter