Trailer voor de serie Gaslit over het Watergate-schandaal met Julia Roberts

Starz heeft de volledige trailer vrijgegeven voor de aanstaande serie Gaslit, over het beruchte Watergate-schandaal en de onwaarschijnlijke klokkenluider Martha Mitchell. De hoofdrollen worden gespeeld door Oscar-winnaars Julia Roberts en Sean Penn. Het drama staat gepland om op 24 april 2022 te verschijnen. De Gaslit trailer, die je hieronder kunt bekijken, benadrukt Martha Mitchell’s flair voor de pers en haar belangrijke rol bij het blootleggen van Nixons betrokkenheid bij het Watergate-schandaal. Het geeft ons ook een voorproefje van hoe de regering zal proberen haar het zwijgen op te leggen en in diskrediet te brengen.

Gaslit serie

Gaslit serie

De serie is een moderne kijk op Watergate die zich richt op de onvertelde verhalen en vergeten karakters van het schandaal – van Nixons stuntelige en opportunistische ondergeschikten tot de gestoorde fanatici die hun misdaden helpen en aanmoedigen tot de tragische klokkenluiders die uiteindelijk de hele verrotte onderneming zouden doen crashen. Het verhaal draait om Martha Mitchell, een grote persoonlijkheid met een nog grotere mond. Ze is een beroemdheid uit Arkansan en echtgenote van Nixons loyale procureur-generaal, John Mitchell.

Ondanks haar partijaffiliatie is ze de eerste persoon die publiekelijk alarm slaat over Nixons betrokkenheid bij Watergate, waardoor zowel het presidentschap als haar persoonlijke leven ontrafeld wordt. Als procureur-generaal is John Mitchell Nixons meest vertrouwde adviseur en beste vriend. Temperamentvol, grof in de mond en meedogenloos – maar hopeloos verliefd op zijn beroemde uitgesproken vrouw – zal hij gedwongen worden te kiezen tussen Martha en de president.

Gebaseerd op het eerste seizoen van de Slow Burn podcast, is Gaslit gecreëerd en uitvoerend geproduceerd door Robbie Pickering. Met Julia Roberts als Martha Mitchell, Sean Penn als John Mitchell, Dan Stevens als John Dean, Betty Gilpin als Mo Dean, Shea Whigham als G. Gordon Liddy en Darby Camp als Marty Mitchell.

Gaslit is uitvoerend geproduceerd door Roberts, Matt Ross, Sam Esmail, Chad Hamilton, Lisa Gillan, Marisa Yeres Gill, Gabriel Roth en Josh Levin, met Ross ook als regisseur. De maker van Slow Burn-podcast Leon Neyfakh geeft advies over het door UCP geproduceerde project.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter