Trailer voor Disney Plus serie Percy Jackson and the Olympians

Disney Plus heeft de eerste teaser trailer vrijgegeven voor de serie Percy Jackson and the Olympians. Na twee slecht ontvangen films van 20th Century Fox, krijgt de populaire YA-serie van auteur Rick Riordan een nieuwe serieadaptatie bij Disney Plus. Riordan kondigde de nieuwe Percy Jackson serie in 2020 aan en sindsdien heeft hij het publiek veel positieve updates gegeven. Naar verwachting zal de serie ergens in 2024 in première gaan, hoewel er geen officiële datum is vastgesteld. Bekijk de trailer hieronder.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk je favoriete films en series.

Percy Jackson and the Olympians serie op Disney Plus

De live-action serie vertelt het fantastische verhaal van de titulaire 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn nieuwe bovennatuurlijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Nu moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

De cast bestaat uit namen als Walker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri, Virginia Kull, Glynn Turman, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Timm Sharp, Dior Goodjohn, Charlie Bushnell.

De serie Percy Jackson and the Olympians wordt geregisseerd door James Bobin op basis van een scenario dat is geschreven door Riordan en Jon Steinberg (The Old Man), gebaseerd op Riordan’s eerste deel van zijn succesvolle Camp Half-Blood Chronicles boekenreeks.

De boekenfranchise van Percy Jackson begon in 2005 met The Lightning Thief, wat een groot succes bleek te zijn en vier sequels voortbracht, The Sea of ​​Monsters, The Titan’s Curse, The Battle of the Labyrinth en The Last Olympian. Hierop volgden vijf supplementenboeken en graphic novel versies.

De eerste roman werd in 2010 geadapteerd voor het grote scherm door Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) en met Logan Lerman (Hunters) in de hoofdrol. Hoewel de film over het algemeen gemengde kritieken ontving van zowel critici als het publiek, was het een kaskraker met een opbrengst van meer dan $226 miljoen op het budget van $ 95 miljoen. 20th Century Fox besloot vervolgens een sequel te bestellen. Deze verscheen in 2013 met de adaptatie van The Sea of ​​Monsters,  met de terugkeer van Lerman samen met Alexandra Daddario (We Summon the Darkness) en Brandon T. Jackson (Tropic Thunder). Net als zijn voorganger ontving het gemengde recensies van critici en publiek, met meer kritiek op de ontrouw en het versmelten van verhaallijnen uit de tweede en vijfde roman. Toch was de film een hit aan de box office, met een winst van $200 miljoen op een budget van $90 miljoen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter