Trailer voor Doctor Who seizoen 13

BBC America heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Doctor Who seizoen 13, het komende seizoen van de langlopende sci-fi serie waarin Jodie Whittaker opnieuw de hoofdrol speelt. Het is de bedoeling dat de serie later dit jaar terugkeert, na meer dan een jaar sinds het twaalfde seizoen is afgelopen. De Doctor Who seizoen 13 trailer kun je hieronder bekijken en geeft ons een voorproefje van het grootste avontuur van de dokter tot nu toe.

Doctor Who seizoen 13

In Doctor Who speelt Jodie Whittaker momenteel de dertiende dokter. Andere rollen zijn er voor Mandip Gill als Yasmin Khan en John Bishop als Dan. Whittaker is de eerste actrice die de mantel van de titulaire Time Lord op zich neemt en heeft de afgelopen twee seizoenen de hoofdrol gespeeld in de serie. Het is nog steeds onduidelijk of het seizoen haar laatste wordt.

Seizoen 13 zal naar verwachting beginnen direct na de gebeurtenissen van de laatste aflevering van de serie, “Revolution of the Daleks”, die eerder dit jaar werd uitgezonden. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen heeft showrunner Chris Chibnall bevestigd dat het komende nieuwe seizoen van 8 afleveringen nu een uniek verhaal zal vertellen. De reden waarom ze het formaat hebben gewijzigd, was vanwege een uitdagend productieschema als gevolg van de pandemie.

De serie, die in 2005 begon op BBC America, volgt de Doctor, een alien van een ras genaamd de Time Lords wiens thuisplaneet Gallifrey is. Het is gemaakt door Sydney Newman, C.E. Webber en Donald Wilson. Doctor Who seizoen 13 is uitvoerend geproduceerd door Chris Chibnall, die ook dienst doet als showrunner.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter