Trailer voor docu-serie Anna: Status over Anna Nooshin

De Nederlandse Amazon Original docu-serie Anna: Status volgt de Iraans-Nederlandse ondernemer Anna Nooshin tijdens haar reis om te achterhalen waarom zij soms moeite heeft echt geluk te voelen. De vierdelige serie gaat op 29 april exclusief op Prime Video in première. Bekijk hieronder de trailer voor Anna: Status.

Anna: Status

Anna: Status is een openhartige en onthullende 4-delige documentaireserie over Anna Nooshin, één van de bekendste vrouwelijke social media persoonlijkheden van Nederland.

Dit verrassende, rauwe en indringende portret over Anna Nooshin, onthult de verborgen werkelijkheid achter een publiek figuur die mensen denken te kennen, maar die zich nog nooit zo kwetsbaar heeft laten portretteren. De serie biedt een bijzondere mix van de verschillende aspecten in Anna’s leven: glamour versus mentaal welzijn, welvaart versus jeugd als vluchteling, een warm gezin versus huiselijk geweld – om de werkelijkheid te laten zien achter de veelzijdige vrouw die Anna nu is. Nooshin vertelde:

“Hoewel ik de afgelopen tien jaar zoveel moois heb kunnen maken in de media en in de online wereld, heb ik er altijd moeite mee gehad om mezelf kwetsbaar op te stellen. Nooit eerder maakte ik iets dat zo intiem is geweest als deze documentaire. Maandenlang heeft de camera alles mogen vastleggen en heb ik geprobeerd zo volledig mogelijk mijn verhaal te delen. Ik hoop hiermee te kunnen laten zien dat het oké is om zoekende te zijn. Ik hoop kijkers kennis te laten maken met mijn cultuur en vooral ook met mijn familie, die ik zo koester en die me zo hebben gevormd. Maar bovenal hoop ik dat kleine Anna’s die dit zien zich realiseren dat je soms heel vaak moet vallen, maar dat het echte verlies hem pas zit in het moment dat je besluit op te geven.”

Aflevering 1 – De Olifant

Als Anna foto’s en documenten uit haar verleden onder ogen krijgt, blijkt zij zich nauwelijks iets te herinneren van haar jeugd. Anna heeft het verleden altijd laten rusten, maar gaat in deze serie de zoektocht naar antwoorden aan. Ze praat met een therapeut over haar angsten en twijfels, probeert de controle los te laten en concludeert dat het tijd wordt hét gesprek met haar gezin aan te gaan.

Aflevering 2 – Het Beraad

Anna besluit het gesprek met haar gezin aan te gaan dat ze al hun hele leven heeft vermeden. Wat heeft zich in hun gezin afgespeeld? En wat kunnen haar moeder en zus haar over de ergste tijd uit haar leven vertellen? Een indringend gesprek met haar moeder en zus zorgt voor het eerst voor helderheid, maar rakelt ook oud zeer op.

Aflevering 3 – Het Vee

Wat is er in Iran gebeurd waardoor Anna en haar gezin hebben moeten vluchten? Waar kwamen ze terecht? En hoe zagen hun eerste 13 woonplekken in Nederland eruit? Anna ontdekt dat ze o.a. heeft gewoond in afgedankte vakantieparken die ongeschikt waren voor ‘gewone burgers’ en in koeienstallen die omgetoverd waren tot azc’s. Ook blijken er weinig beelden uit die tijd te zijn. Dat heeft niet alleen met hun vlucht te maken, maar ook met een heel groot traumatisch voorval die haar moeder deelt.

Aflevering 4 – Het Oordeel

Het succes en de roem van Anna brengen ook veel druk en onzekerheid met zich mee. Is het harde oordeel van de buitenwereld de oorzaak van Anna’s depressieve gevoelens? Of raakt het haar omdat ze zelf net zo hard over zichzelf oordeelt? Als het haar te veel wordt in Nederland, vertrekt ze naar LA, op zoek naar rust en vrijheid. Kan ze dat vrije gevoel vasthouden? Of begint in Nederland alles gewoon weer opnieuw?

De vierdelige Amazon Original docu-serie gaat vrijdag 29 april in première en is exclusief beschikbaar op Prime Video. Anna: Status wordt geproduceerd door Fabiola en is geregisseerd door Niki Padidar.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter