Trailer voor documentaire 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic

Dit jaar markeert het 44-jarig jubileum van het iconische boksdrama Rocky, geschreven door en met in de hoofdrol Sylvester Stallone (Rambo: Last Blood). Om dit te vieren komt er een nieuwe documentaire uit, getiteld 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic. De trailer is hieronder te bekijken.

Rocky

In 1976 werd een low budget-film uitgebracht, geschreven door een onbekende acteur, die publiek over de hele wereld inspireerde om nooit op te geven. De film Rocky werd de ultieme underdog-film. Meer dan veertig jaar later vertelt Sylvester Stallone over het maken van de geliefde klassieker via zeldzame privéopnames verzorgd door regisseur John G. Avildsen en productiemanager Lloyd Kaufman.

Rocky was een stille hit en bracht meer dan $ 225 miljoen op  aan de box office op een budget van iets meer dan $1 miljoen. De film ontving lovende kritieken en tien Oscar-nominaties, waarvan er drie werden verzilverd waaronder Beste Film. Het zou een franchise voortbrengen met vijf sequels en een spin-off serie met in de hoofdrol Michael B. Jordan als de zoon van Weathers ‘Apollo Creed. Stallone speelde in alle acht films als Rocky, schreef er zeven en regisseerde vier van de originele zes films.

De documentaire 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic is geregisseerd door Derek Wayne Johnson en is vanaf juni verkrijgbaar.