Trailer voor Netflix docuserie Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Netflix heeft de trailer vrijgegeven voor docuserie Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Deze kun je hieronder bekijken. Deze docuserie onderzoekt hoe zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn rijkdom en macht aanwendde om misbruik te plegen. De reeks bestaat uit vier afleveringen. Ook de slachtoffers van Epstein komen uitgebreid aan het woord. Ze vertellen over hun ervaringen op zijn privé-eiland, ook wel bekend als ‘pedophile island’.

De arrestatie en dood van Jeffrey Epstein was vorig jaar wereldnieuws. De rijke investeerder deed zich voor als een menslievende filantroop en hing rond met invloedrijke personen als Donald Trump, Bill Clinton, de Britse prins Andrew en Bill Gates. Tegelijkertijd stond hij aan het hoofd van een (kinder)prostitutiering die hij inzette om mensen chantabel te maken en zijn macht te vergroten. Via gesprekken met slachtoffers, onderzoekers en advocaten toont Filthy Rich dat verhaal.

De miniserie is gebaseerd op het boek Filthy Rich: A Powerful Billionaire, the Sex Scandal that Undid Him, and All the Justice that Money Can Buy: The Shocking True Story of Jeffrey Epstein uit 2016 van James Patterson en mede geschreven door John Connolly en Tim Malloy.

De Netflix Original is geregisseerd door Lisa Bryant, en geproduceerd door Joe Berlinger. Hij was tevens verantwoordelijk voor Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes.

Filthy Rich verschijnt op 27 mei 2020 op Netflix.