Trailer voor Dolemite is My Name met Eddie Murphy

Er is veel fan anticipatie voor Eddie Murphy‘s terugkeer naar het witte doek in de aankomende biografische komedie Dolemite is My Name. Net voor de première van de film op het Toronto International Film Festival heeft Netflix de eerste trailer  vrijgegeven. Bekijk de trailer hieronder!

De film is gebaseerd op het leven van Rudy Ray Moore, de cabaretier bekend om zijn ranzige, X-rated stand-up die hij ook doordrenkt met rappen, waardoor hij de bijnaam Godfather of Rap kreeg. Moore werd ook populair vanwege het personage Dolemite in zijn stand-up routines en de film uit 1975.

Keegan-Michael Key (Toy Story 4) speelt Jerry Jones, een toneelschrijver die door Moore overtuigd is om het scenario voor Dolemite te schrijven, samen met Wesley Snipes (Blade) als acteur / regisseur D’Urville Martin, Mike Epps (The Hangover), Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt), Aleksander Filimonović (The Americans), Tip TI Harris (Ant-Man and the Wasp), Chris Rock (The Organ Donor) en Ron Cephas Jones (This is Us).

Dolemite was zo’n hit dat het twee sequels kreeg, evenals een onofficieel vervolg en een verschijning in korte film Murder Was the Case met in de hoofdrol Snoop Dogg, en wordt gecrediteerd als een van de meest invloedrijke personages in het blaxploitation-genre. De biopic is geregisseerd door Craig Brewer (Hustle & Flow) en geschreven door Scott Alexander en Larry Karaszewski (Ed Wood, The People vs O.J. Simpson).