Trailer voor HBO serie The Gilded Age

HBO heeft de eerste teaser trailer onthuld voor de serie The Gilded Age, het nieuwste historische drama van Julian Fellowes (Downton Abbey). In de hoofdrollen zien we Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector. De serie gaat op 24 januari 2022 in première. Je kunt de trailer hieronder bekijken. De trailer belicht de rivaliteit tussen rijke families van oud geld en nieuw geld terwijl ze vechten om de macht binnen de elitesamenleving van New York.

The Gilded Age serie

Het Amerikaanse vergulde tijdperk was een periode van enorme economische verandering, van grote conflicten tussen de oude gebruiken en gloednieuwe systemen, en van enorme fortuinen. Tegen de achtergrond van deze transformatie begint de HBO-serie in 1882 met de jonge Marian Brook (Jacobson) die na de dood van haar vader van het platteland van Pennsylvania naar New York City verhuist om bij haar ‘oud geld’ tantes Agnes van Rhijn (Baranski) en Ada Brook (Nixon) te gaan wonen. Vergezeld door Peggy Scott (Benton), een aspirant-schrijver die een nieuwe start zoekt, raakt Marian per ongeluk verstrikt in een sociale oorlog tussen een van haar tantes, een telg van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren, een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George (Spector) en Bertha Russell (Coon). Zal Marian, blootgesteld aan een wereld op de rand van de moderne tijd, de gevestigde regels van de samenleving volgen, of haar eigen weg banen?

The Gilded Age is bedacht en geproduceerd door Julian Fellowes op basis van een scenario dat hij samen met Sonja Warfield schreef. In de serie zijn er rollen voor Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector, Cynthia Nixon, Taissa Farmiga, Denée Benton, Louisa Jacobson, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel, Jack Gilpin, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Taylor Richardson, Douglas Sills, John Douglas Thompson, Jeanne Tripplehorn en Erin Wilhelmi.

The Gilded Age is uitvoerend geproduceerd door Warfield, Gareth Neame, David Crockett, Salli Richardson-Whitfield en Micheal Engler, waarbij de laatste twee ook als regisseurs dienen. Het is een coproductie tussen HBO en Universal Television.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter