Trailer voor HBO’s Fahrenheit 451 met Michael B. Jordan

HBO Films heeft de trailer vrijgegeven voor Fahrenheit 451, met in de hoofdrol Michael B. Jordan (Creed) en Michael Shannon (Man of Steel). Deze kun je hieronder bekijken. De film is een nieuwe adaptatie van het gelijknamige klassieke sciencefictionboek van Ray Bradbury uit de jaren vijftig.

In de nabije toekomst kijkt iedereen alleen nog maar televisie en zijn boeken verboden vanwege de ideeën die ze bevatten. Brandweermannen zijn tegelijk een soort politie, wiens taak het is om boeken op te sporen en ze te verbranden. Guy Montag is zo’n brandweerman, maar de twijfel over zijn missie en werk slaan toe en hij belandt in een ideologische en existentiële crisis, wanneer hij leert dat er een verleden was van voordat het hele leven door televisie werd gedomineerd.

Fahrenheit 451 wordt geregisseerd en geschreven door Rahmin Bahrani (99 Homes, Goodbye Solo, Man Push Cart) en zal naast de twee hoofdrolspelers ook onder andere Sofia Boutella, Lilly Singh en Keir Dullea bevatten. Eerder werd het boek van Bradbury al eens verfilmd door François Truffaut.