Trailer voor HBO’s My Dinner with Herve

De aankomende HBO komedie biopic My Dinner with Hervé met Peter Dinklage en Jamie Dornan heeft een premièredatum gekregen. De film zal te zien zijn op 20 oktober 2018. Daarnaast heeft het netwerk de trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken.

My Dinner with Hervé vertelt het waargebeurde verhaal achter Fantasy Island hoofdrolspeler Hervé Villechaize. Hervé was naast Fantasy Island ook bekend van de James Bond-film The Man With The Golden Gun, waarin hij de rol van Nick Nack speelde.

Een journalist (Dornan) volgt Villechaize tijdens een wilde nacht in een bar in Los Angeles. Sacha Gervasi schreef het script en regisseert de film. Ze interviewde Hervé in 1993, het jaar dat hij overleed. Het leven van Hervé Villechaize ging niet over rozen. Overmatig drankgebruik en een onstilbare honger naar vrouwen deden hem de das om. Dinklage vertelde eerder over het project:

“He interviewed Hervé right before he killed himself. After he killed himself, Sacha realized Hervé’s interview was a suicide note.”

Een vriendin van Hervé vertelde dat hij tijdens zijn leven veel chronische pijnen had. Zijn organen waren namelijk van een normaal formaat en dat was in combinatie met zijn kleine lijf erg onprettig. In 1993 maakte Villechaize een einde aan zijn leven. Hij was pas 50 jaar.

My Dinner with Hervé is geschreven en geregisseerd door Gervasi (The Terminal, Hitchcock) op basis van een verhaal van hemzelf en Sean Macaulay. De film heeft tevens rollen voor Oona Chaplin (Taboo, The Longest Ride), Mireille Enos (World War Z, The Catch), Andy Garcia (Ballers, Book Club) en Harriet Walter (Babel, Atonement).