Trailer voor Judas and the Black Messiah

Warner Bros. Pictures heeft de officiële trailer vrijgegeven van de aanstaande biografische dramafilm van regisseur Shaka King, getiteld Judas and the Black Messiah. In de hoofdrollen zien we Daniel Kaluuya en LaKeith Stanfield. De film moet in 2021 in de bioscopen verschijnen. Bekijk de trailer hieronder.

Judas and the Black Messiah trailer

Black Panther Party-leider Fred Hampton werd op 21-jarige leeftijd vermoord door de FBI. Zij dwongen de kleine crimineel William O’Neal hen te helpen om Hampton en de Black Panthers het zwijgen op te leggen. Maar ze konden niet verhinderen dat 50 jaar later zijn woorden nog steeds weerklinken… luider dan ooit.

Het verhaal van Judas and the Black Messiah 

In 1968 wordt de jonge, charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de afdeling Illinois van de Black Panther Party, een partij die een eind wil maken aan het politiegeweld en de moord op zwarten en strijdt voor vrijheid en zelfbepaling binnen de zwarte gemeenschap. Hampton inspireert een hele generatie om in actie te komen tegen onderdrukking, waardoor hij door de regering, de FBI en de politie van Chicago als een bedreiging wordt gezien. Maar als de autoriteiten de revolutie de kop willen indrukken, zullen ze dat niet alleen van buitenaf moeten doen, maar ook van binnenuit. Daarom biedt de FBI William O’Neal een deal aan: als hij infiltreert in de Black Panthers en ze informatie over Hampton bezorgt, hoeft hij niet de gevangenis in. O’Neal neemt de deal aan.

O’Neal weet zich binnen de Black Panthers op te werken, maar leeft voortdurend in angst dat zijn bedrog zal worden ontdekt. Hij voelt zich aangetrokken door de vurige pleidooien van Hampton, maar kan uiteindelijk niet ontkomen aan zijn ultieme verraad.

Hoewel Fred Hampton jong aan z’n eind kwam, was zijn invloed blijvend. De regering zag de Black Panthers als een militante bedreiging voor de status-quo en trachtte in een tijd van toenemende burgerlijke onrust een bange bevolking van die leugen te overtuigen. De werkelijke situatie was anders. De Panthers verzorgden in binnensteden in heel Amerika gratis ontbijt voor kinderen, juridische diensten en lessen politieke bewustwording. Ook openden ze medische klinieken en deden ze onderzoek naar sikkelcelanemie. Het was Fred Hampton die in Chicago de kracht van een multiculturele eenheid voor een gemeenschappelijke zaak inzag en vervolgens de Rainbow Coalition oprichtte. Een bundeling van krachten met andere onderdrukte groepen in de stad om gezamenlijk te strijden voor gelijkheid en politieke empowerment.

Judas and the Black Messiah cast

Judas and the Black Messiah heeft Oscar-genomineerde acteur Daniel Kaluuya (Get Out, Black Panther) als Fred Hampton, LaKeith Stanfield (Short Term 12, Sorry to Bother You) als William O’Neal, Jesse Plemons (Fargo) als Roy Mitchell, Dominique Fishback (The Deuce) als Deborah Johnson, Ashton Sanders (Moonlight) als Larry Roberson, Martin Sheen (The West Wing) als J. Edgar Hoover, Algee Smith (The Hate U Give) als Jake Winters, Lil Rel Howery (Get Out) als Brian, Jermaine Fowler (Coming 2 America) als Mark Clark en Darrell Britt-Gibson (Just Mercy) als Bobby Rush.

De film is geregisseerd door Shaka King vanuit een script dat hij samen met Will Berson schreef en dat gebaseerd was op een verhaal ontwikkeld door King, Berson, Kenny Lucas en Keith Lucas. Het wordt geproduceerd door Ryan Coogler en Charles D. King met Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Kim Roth, Poppy Hanks, Ravi Mehta, Jeff Skoll, Anikah McLaren, Aaron L.Gilbert, Jason Cloth, Ted Gidlow en Niija Kuykendall als uitvoerende producenten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter