Trailer voor Misbehaviour met Keira Knightley & Gugu Mbatha-Raw

Pathé heeft de officiële trailer vrijgegeven voor de aankomende komedie-dramafilm Misbehaviour, waarin de controversiële Miss World-competitie uit 1970 centraal staat. Hoofdrollen zijn er voor Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw en Greg Kinnear. De film moet op 13 maart 2020 in de UK verschijnen. Bekijk de video hieronder!

Misbehaviour

De film heeft hoofdrollen voor Academy Award-genomineerde actrice Keira Knightley (Pirates of the Caribbean-franchise, The Imitation Game) en Jessie Buckley als leden van de Women’s Liberation Movement samen met Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror-San Junipero) als Miss Grenada Jennifer Hosten, Greg Kinnear als Bob Hope, Lesley Manville als Dolores Hope, Suki Waterhouse als Miss USA Sandra Anne Wolsfeld, Keeley Hawes als Julia Morley, Rhys Ifans als Eric Morley, Phyllis Logan als Evelyn Alexander en John Sackville als Robin Day.

Misbehaviour is gebaseerd op het echte verhaal van de Miss World-competitie uit 1970, dat toen het meest bekeken tv-programma ter wereld was met meer dan 100 miljoen kijkers. De wedstrijd werd gehouden in Londen met de legendarische stand-up comedian/acteur Bob Hope als gastheer van de show. De Miss World uit 1970 werd een van de meest memorabele en controversiële gebeurtenissen in de pageant geschiedenis, toen een wereldwijd publiek getuige was van het patriarchaat dat werd verdreven van het podium en het westerse schoonheidsideaal op zijn kop zette.

BAFTA winnende regisseur Philippa Lowthorpe regisseert de film op basis van een scenario door Rebecca Frayn. Suzanne Mackie en Sarah-Jane Wheale van Left Bank Pictures zullen als producenten dienen.