Trailer voor Mrs. America met Cate Blanchett en Rose Byrne

FX heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun aanstaande limited-serie Mrs. America, met Oscarwinnaar Cate Blanchett als Phyllis Schlafly terwijl ze het opneemt tegen de Women’s Liberation Movement onder leiding van Rose Byrne‘s Gloria Steinem. De serie gaat op woensdag 15 april in première.

Mrs. America zal het ware verhaal van de opkomst van het feminisme vertellen door de ogen van Schlafly, die de terugslag leidde naar het werk van de Tweede Feministische Golf zoals Gloria Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Bella Abzug en Jill Ruckelshaus. Schlafly voerde een campagne tegen de doorgang van de ERA en tegen de legalisatie van abortus en de beweging voor homorechten. De serie onderzoekt hoe een van de moeilijkste strijdtonelen in de cultuuroorlogen in de jaren 70 heeft bijgedragen aan de morele meerderheid en deze voor altijd ons politieke landschap veranderde.

De gelimiteerde serie heeft rollen voor de Academy Award-winnende actrice Cate Blanchett (Blue Jasmine) als conservatieve radicale Phyllis Schlafly, samen met Sarah Paulson (Glass), Rose Byrne (Neighbors) als Gloria Steinem, James Marsden (Westworld) als Phil Crane, Uzo Aduba (Orange is the New Black) als Shirley Chisholm, Elizabeth Banks (Charlie’s Angels) als Jill Ruckelshaus en Niecy Nash als Flo Kennedy.

Daarnaast zijn er rollen voor John Slattery (Mad Men) als Fred Schlafly, Margo Martindale (The Americans) als Bella Abzug, Ari Graynor (I’m Dying Up Here) als Brenda Feigen-Fasteau, Melanie Lynskey (Castle Rock) als Rosemary Thomson, Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show) als Betty Friedan, Jeanne Tripplehorn (Criminal Minds) als Eleanor Schlafly en Kayli Carter (Godless) als Pamela.

Mrs. America zal de moderne geschiedenis van de vrouwenbeweging vertellen en komt van Emmy-winnares producent/schrijver Dahvi Waller (Mad Men, Halt en Catch Fire) voor FX Productions. Anna Boden en Ryan Fleck zullen optreden als uitvoerende producenten en zullen de eerste twee afleveringen regisseren.