Trailer voor Netflix film The Power of the Dog met Benedict Cumberbatch

Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht voor The Power of the Dog, de aanstaande verfilming van Thomas Savage’s gelijknamige cultroman uit 1967. De film ziet Benedict Cumberbatch in de hoofdrol en gaat volgende week in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Venetië in 2021, gevolgd door een beperkte bioscooprelease op 17 november. Het staat gepland om op 1 december op Netflix te verschijnen. Bekijk hieronder de trailer.

Charismatische veeboer Phil Burbank boezemt angst en ontzag in bij de mensen om hem heen. Wanneer zijn broer een nieuwe vrouw en haar zoon mee naar huis brengt, tergt Phil hen tot hij zelf geconfronteerd wordt met de kans op liefde.

The Power of the Dog
The Power of the Dog op Netflix

Ernstig, bleke ogen, knap, Phil Burbank is brutaal verleidelijk. Alle romantiek, kracht en kwetsbaarheid van Phil zit gevangen in het verleden en in het land: hij kan een stierkalf castreren met twee snelle sneden van zijn mes; hij zwemt naakt in de rivier en smeert zijn lichaam in met modder. Hij is een cowboy zo rauw als zijn huiden.

Het is 1925. De gebroeders Burbank zijn rijke boeren in Montana. In restaurant Red Mill ontmoeten de broers Rose, de eigenaresse die weduwe is, en haar beïnvloedbare zoon Peter. Phil gedraagt ​​zich zo wreed dat hij ze allebei tot tranen drijft, genietend van hun pijn – allemaal behalve zijn broer George, die Rose troost en dan terugkeert om met haar te trouwen.

Terwijl Phil heen en weer schommelt tussen woede en sluwheid, neemt zijn bespotting van Rose een griezelige vorm aan – hij zweeft aan de randen van haar zicht, een deuntje fluitend dat ze niet langer kan spelen. Hij drijft meer openlijk de spot met haar zoon. Dan blijkt Phil de jongen onder zijn hoede te nemen. Is dit gebaar een verzachting van Phil, of een gevaarlijke plotwending?

De hoofdrollen worden gespeeld door Benedict Cumberbatch, Kirsten DunstJesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie, Frances Conroy, Keith Carradine, Peter Carroll en Adam Beach.

The Power of the Dog is geschreven en geregisseerd door Jane Campion, de veelgeprezen filmmaker achter de historische dramafilm The Piano uit 1993. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver Thomas Savage.

The Power of the Dog verschijnt op 1 december op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter