Trailer voor Netflix’s docuserie Trial By Media

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de aankomende zesdelige documentairereeks Trial By Media, waarin de tol wordt onderzocht die het medialandschap heeft geëist in de wereld van de rechtszaal. De trailer is hieronder te zien.

In het moderne medialandschap waar echte rechtszaaldrama’s steeds meer worden omgevormd tot een vorm van entertainment, reflecteert de Netflix-documentairereeks Trial by Media op enkele van de meest dramatische en gedenkwaardige processen in de recente geschiedenis. Sinds de televisie-uitzending een nieuwe nadruk legde op creatieve verhalen en showmanschap in het rechtssysteem, is de rechtszaal nooit meer hetzelfde geweest.

Trial by Media verkent in zes delen de vele manieren waarop de pers heeft bijgedragen aan het hervormen van de publieke perceptie over schuld of onschuld voor, tijdens of na een rechtszaak. De serie bevat zaken die zich uitstrekken over verschillende rechtsgebieden, waaronder de onvergetelijke moordzaken tegen Jenny Jones, gemaakt voor de rechtbank, het sensationele verhaal van Rod Blagojevitsj ‘politieke val en de zaak van Amadou Diallo, een ongewapende Afrikaanse immigrant die 41 keer werd neergeschoten door politie in New York City.

De serie is een Supper Club-productie, in samenwerking met Smokehouse Pictures en wordt geregisseerd door Skye Borgman (Abducted in Plain Sight), Garrett Bradley (Time), Academy Award-genomineerde Yance Ford (Strong Island), Emmy-genomineerde Brian McGinn (Amanda Knox), Sierra Pettengill (The Reagan Show) en Tony Yacenda (American Vandal). Uitvoerende producenten zijn auteur en advocaat Jeffrey Toobin (The People vs. O.J. Simpson), journalist, auteur en Court TV-oprichter Steven Brill, Smokehouse Pictures’ George Clooney, en Grant Heslov en Supper Club’s Brian McGinn, Jason Sterman en David Gelb.

Trial By Media gaat op 11 mei in première op Netflix.