Trailer voor Operation Mincemeat

Warner Bros. heeft de trailer vrijgegeven voor de film Operation Mincemeat. Deze kun je hieronder bekijken. Vanaf 6 januari 2022 is de film in de Nederlandse bioscoop te zien. De film, gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (Shakespeare in Love) en de producers van The Kings Speech.

Operation Mincemeat is het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. De film werd geproduceerd door See-Saw Films en Cohen Media Group in samenwerking met Archery Pictures.

Operation Mincemeat trailer

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

De film telt een sterrencast, met onder meer Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs, Hattie Morahan, Simon Russell Beale, Paul Ritter, James Fleet en Mark Gatiss.

Producenten zijn Charles S. Cohen, Iain Canning, Emile Sherman en Kris Thykier. Simon Gillis, See-Saw’s COO of Film, is uitvoerend producent. Michelle Ashford (Masters of Sex) schreef het scenario op basis van de bestseller met dezelfde naam van Ben McIntyre.

Operation Mincemeat draait vanaf 6 januari 2022 in de Nederlandse bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter