Trailer voor Riverdale spin-off serie Katy Keene

The CW heeft de uitgebreide trailer vrijgegeven voor hun aanstaande Riverdale spin-off serie Katy Keene. Deze kun je hieronder bekijken. De trailer legt de nadruk op de worstelingen van vier vrienden, die proberen hun dromen waar te maken in New York City.

Tijdens TCA (via Deadline) heeft medebedenker Michael Grassi bevestigd dat er een mogelijkheid is dat er in de toekomst een Katy Keene en Riverdale cross-over zal komen. Hij zei:

“I think it’s very likely that we will be seeing some familiar faces from Riverdale crossing over to our Katy Keene show and our New York world and we’re excited about that.”

Katy Keene volgt de levens en liefdes van vier iconische Archie Comics-personages – aanstaande modelegende Katy Keene, zanger/songwriter Josie McCoy, performer Jorge Lopez/Ginger en “It Girl” Pepper Smith – terwijl ze hun dromen najagen in New York City.

Katy ontwerpt kleding voor iedereen, inclusief haar vriend en kamergenoot Josie, wiens zangtalent de aandacht trekt van Alexander Cabot, een CEO die hoopt de platenlabels van het bedrijfsimperium van zijn vader opnieuw op te starten. Maar de droom van Alexander om Josie te tekenen voor een platencontract stuit op weerstand van Cabot Media’s senior vice-president Alexandra, die toevallig ook zijn tweelingzus is. Josie en Katy’s kamergenoot Jorge werkt bij de bodega van zijn familie en heeft zijn zinnen gezet op Broadway. Na een reeks afwijzingen hoopt hij zijn carrière als drag-performance naar een hoger niveau te tillen. De mysterieuze Pepper Smith is van plan haar eigen versie van Andy Warhol’s Factory te openen. Ze heeft de connecties, maar niemand lijkt te weten waar ze haar geld vandaan heeft – of dat ze überhaupt geld heeft. Katy worstelt met de druk van haar dagelijkse werk in het warenhuis van Lacy en haar veeleisende baas, Gloria, die een legendarische personal shopper is. Maar Katy heeft de steun van haar oude vriend, KO Kelly, die zijn eigen droom heeft om een ​​professionele bokser te worden. Terwijl deze ambitieuze artiesten de catwalk, de opnamestudio, Broadway en de sociale scene van NYC betreden, vinden ze meer dan alleen een carrière in de grote stad – ze zullen een langdurige vriendschap vinden.

De serie heeft rollen voor Lucy Hale (Pretty Little Liars) als Katy Keene, Ashleigh Murray (Riverdale) als Josie McCoy, Julia Chan (Saving Hope) als Pepper Smith en Jonny Beauchamp (Stonewall) als Jorge. Er zijn tevens rollen voor Camille Hyde (Power Rangers Dino Charge), Lucien Laviscount (Scream Queens), Katherine LaNasa (Big Love) als Gloria en Zane Holtz (Van Dusk tot Dawn: The Series) als KO Kelly.

Katy Keene is uitvoerend geproduceerd door Greg Berlanti, Roberto Aguirre-Sacasa, Michael Grassi, Sarah Schechter en Jon Goldwater (Archie Comics Publisher & CEO) van Berlanti Productions in samenwerking met Warner Bros. Television en CBS Television Studios.