Trailer voor Saving Mr. Banks

Gister kon je op de site de eerste foto zien voor de Disney-film Saving Mr. Banks. Vandaag is de eerste trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken. Saving Mr. Banks vertelt hoe Walt Disney en Mary Poppins schrijfster P.L. Travers samen tot de uiteindelijke filmadaptatie zijn gekomen, na 20 jaar vol problemen.

Al twintig jaar lang probeert Walt Disney (Tom Hanks) de rechten te vergaren van het boek “Mary Poppins” om het in een film te kunnen adapteren. De auteur, P.L. Travers (Emma Thompson), weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als P.L. eenmaal in geldnood terecht komt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Walt’s aanbod in overweging te nemen. Ze reist af naar Los Angeles waar ze Walt twee weken de tijd geeft om haar te overtuigen dat hij de juiste persoon is om deze geliefde icoon naar het grote scherm over te brengen.

De film heeft in de hoofdrollen Emma Thompson als Mary Poppins schrijfster P.L. Travers en Tom Hanks als Walt Disney. Daarnaast zijn er rollen voor Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Benjamin Joseph Novak, Bradley Whitford, Colin Farrell, Ruth Wilson, Victoria Summer, Kristopher Kyer. Saving Mr. Banks wordt geregisseerd door John Lee Hancock op basis van een scenario door Kelly Marcel en Sue Smith. De film is te zien vanaf 13 december 2013.