Trailer voor serie The Serpent Queen met Samantha Morton als Catherine de Medici

Starz heeft de officiële trailer vrijgegeven voor The Serpent Queen, het aanstaande historische drama met in de hoofdrol de voor een Oscar genomineerde Samantha Morton als de boze koningin van Frankrijk, Catherine de Medici. De serie staat gepland om op 11 september 2022 te verschijnen.

De video, die je hieronder kunt bekijken, toont de snode Catherine de Medici, die tegen alle verwachtingen in een van de machtigste en langst dienende heersers in de Franse geschiedenis werd. Het toont de harde dingen die ze zal doen in naam van absolute macht.

The Serpent Queen

The Serpent Queen

The Serpent Queen wordt beschreven als een historisch drama met een randje, omdat het een eigentijdse draai geeft aan conventionele verhalen om het verhaal te vertellen van Catherine de Medici’s opkomst aan de macht.

In de serie ontvouwt Catherine’s verhaal zich door middel van flashbacks terwijl ze haar acties verdedigt en de lessen die ze heeft geleerd doorgeeft aan haar nieuwe bediende Rahima. Op 14-jarige leeftijd trouwt de jonge, verweesde Catherine aan het 16e-eeuwse Franse hof. Ondanks haar gewonere status heeft haar oom paus Clemens een grote bruidsschat en een geopolitieke alliantie onderhandeld in ruil voor de unie, en daarmee de verwachting van vele erfgenamen. Op haar huwelijksnacht ontdekt Catherine echter dat haar nieuwe echtgenoot verliefd is op Diane de Poitiers, een mooie hofdame die twee keer zo oud is als hij.

Met haar toekomst plotseling onzeker en met weinig hoop om zwanger te worden, moet Catherine snel leren wie ze kan vertrouwen – zowel binnen haar persoonlijke omgeving van hovelingen als de leden van het koninklijk hof – terwijl ze iedereen te slim af is die haar vastberadenheid om tegen elke prijs te overleven onderschat.

De hoofdrollen worden gespeeld door Samantha Morton, Sennia Nanua, Liv Hill, Charles Dance, Ludivine Sagnier, Colm Meaney, Kiruna Stamell, Barry Atsma, Alex Heath, Amrita Acharia, Enzo Cilenti, Antonia Clarke, Adam Garcia, Beth Goddard, Raza Jaffrey, Ray Panthaki, Nicholas Burns, Danny Kirrane en Rupert Everett.

The Serpent Queen is gebaseerd op het boek Catherine de Medici: Renaissance Queen of France van Leonie Frieda. Het is geschreven en uitvoerend geproduceerd Justin Haythe, met Stacie Passon die meerdere afleveringen zal regisseren en als uitvoerend producent zal dienen.

Extra uitvoerende producenten zijn onder meer Francis Lawrence en Erwin Stoff. De serie wordt voor STARZ geproduceerd door Lionsgate Television en 3 Arts Entertainment.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter