Trailer voor The Catcher Was A Spy met Paul Rudd

IFC Films heeft de trailer vrijgegeven voor The Catcher Was A Spy, een Tweede Wereloorlog-spionagethriller met onder andere Paul Rudd, Guy Pearce, Sienna Miller, Paul Giamatti en Mark Strong.

Met 15 seizoenen ervaring in Major League Baseball, stopt Moe Berg met zijn carrière als catcher en met de liefde van zijn leven om zijn enorme intellect, taalvaardigheden en athletische vermogen in te zetten voor de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog. Nadat hij excelleert bij de heftige training die verplicht is voor officieren voor de OSS, de voorloper van de CIA, overtuigt Moe het hoofd van de OSS, Bill Donovan, dat zijn unieke vaardigheden het beste ingezet kunnen worden in buitenlandse spionage.

Al snel geeft Donovan Moe een dodelijke missie in Europa: Om te infiltreren in de intieme kringen van Werner Heisenberg, het geniale hoofd van het atoomprogramma van de Nazi’s, met de hulp van militaire specialist Robert Furman en erkend Nederlands-Amerikaans natuurkundige Samuel Goudsmit. Zij dringen via een vernietigt Italië door tot de hoogste kringen van Zwitserse academici, op zoek naar Heisenberg. Maar als ze erachter komen hoe dicht Heisenberg is bij het ontdekken van de atoombom, moet Berg de beslissing van zijn leven nemen, en mogelijk die van vele anderen.

The Catcher Was A Spy werd geregisseerd door Ben Lewin. Het scenario is geschreven door Robert Rodat. De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum.