Trailer voor The Comey Rule met Brendan Gleeson & Jeff Daniels

Showtime heeft de trailer vrijgegeven voor de nieuwe miniserie The Comey Rule, waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en de eerste maanden van het presidentschap van Donald Trump centraal staan. Bekijk de trailer hieronder.

De serie is gebaseerd op het bestsellerboek van de voormalige FBI-directeur James Comey, A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership. De miniserie heeft in de hoofdrol Emmy-winnaars Brendan Gleeson (Mr. Mercedes) en Jeff Daniels (The Newsroom). De serie zal op 27 september in première gaan.

The Comey Rule

Op basis van een aantal aanvullende interviews met belangrijke opdrachtgevers die meer dan een jaar werden gehouden en samengesteld, is The Comey Rule een meeslepend verslag van de historisch turbulente gebeurtenissen rond de presidentsverkiezingen van 2016 en de nasleep ervan. Het is niet een biopic van één man, maar is in plaats daarvan het verhaal van twee machtige figuren, Comey en Trump, wiens opvallend verschillende persoonlijkheden, ethiek en loyaliteit hen liet botsen.

Het eerste deel van The Comey Rule onderzoekt de vroegste dagen van het onderzoek in Rusland, het onderzoek van de FBI naar de e-mails van Hillary Clinton en hun impact op de verkiezingsnacht in 2016, toen Donald Trump de wereld verbaasde en tot president werd verkozen. Deel twee is een virtueel dag-tot-dag verslag van de stormachtige relatie tussen Comey en Trump en de intense en chaotische eerste maanden van het presidentschap van Trump – waar bondgenoten vijanden werden, vijanden werden vrienden en de waarheid af hing van aan welke kant je stond.

Naast Daniels en Gleeson zijn er rollen voor Holly Hunter, Michael Kelly, Jennifer Ehle, Scoot McNairy, Jonathan Banks, Oona Chaplin, Amy Seimetz, Steven Pasquale, Peter Coyote en Kingsley Ben-Adir als president Barack Obama.

The Comey Rule is geschreven en geregisseerd door Oscar-genomineerde Billy Ray (Captain Phillips). Het is uitvoerend geproduceerd door Shane Salerno, Alex Kurtzman, Heather Kadin en Ray. De serie is een coproductie van CBS Television Studios, Home Run Productions, The Story Factory en Secret Hideout.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter