Trailer voor The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone

Paramount Pictures heeft de trailer vrijgegeven voor The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone, een nieuwe bewerking en restauratie van de laatste film uit Francis Ford Coppola‘s epische Godfather-trilogie. Je kunt de trailer hieronder bekijken. Deze nieuwe versie van The Godfather: Part III bereikt de oorspronkelijke visie van regisseur/scenarioschrijver Coppola en scenarioschrijver Puzo voor de finale, die zorgvuldig is gerestaureerd voor de beste presentatie. Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death Of Michael Corleone zal in december een beperkte bioscooprelease hebben, waarna deze een digitale release krijgt.

The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone

Regisseur / scenarioschrijver Francis Ford Coppola viert de 30e verjaardag van The Godfather: Part III en brengt een definitieve nieuwe bewerking en restauratie uit van de laatste film in zijn epische Godfather-trilogie – Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. Michael Corleone (Al Pacino), nu 60 jaar, probeert zijn familie te bevrijden van de misdaad en een geschikte opvolger voor zijn rijk te vinden. Die opvolger zou de vurige Vincent (Andy Garcia) kunnen zijn… maar hij kan ook de vonk zijn die Michaels hoop op zakelijke legitimiteit verandert in een inferno van maffiageweld. Het zorgvuldig gerestaureerde beeld en geluid van de film, onder toezicht van American Zoetrope en Paramount Pictures, omvat een nieuw begin en einde, evenals veranderingen in scènes, shots en muzie. Het resulterende project weerspiegelt de oorspronkelijke bedoelingen van auteur Mario Puzo en Coppola van The Godfather: Part III, en levert, in de woorden van Coppola, “a more appropriate conclusion to The Godfather and The Godfather: Part II.”’

De regisseur wilde al langer een nieuwe montage van de film maken. Hij wil daarbij scènes verwisselen, wegsnijden en zelfs niet eerder gebruikt materiaal inzetten. Coppola vertelde over de nieuwe versie van de film:

“‘Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone’ is an acknowledgment of Mario’s and my preferred title and our original intentions for what became ‘The Godfather: Part III. For this version of the finale, I created a new beginning and ending, and rearranged some scenes, shots, and music cues. With these changes and the restored footage and sound, to me, it is a more appropriate conclusion to ‘The Godfather’ and ‘The Godfather: Part II’ and I’m thankful to Jim Gianopulos and Paramount for allowing me to revisit it.”

Koop The Godfather Coda The Death of Michael Corleone op Blu-ray of Digital vanaf 8 december.

The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone

The Godfather III

The Godfather-films zijn gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Puzo, die in Nederland werd uitgebracht als De Peetvader. De derde film verscheen in 1990 en werd minder lovend ontvangen dan zijn twee voorgangers. De film heeft rollen voor Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy García, Eli Wallach, Joe Mantegna, Bridget Fonda, George Hamilton en Sofia Coppola.

Coppola’s verfilming van Puzo’s roman beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en de saga wordt met recht gezien als een van de grootste in de filmgeschiedenis. The Godfather: Part III vierde dit jaar zijn 30e verjaardag en werd genomineerd voor zeven Academy Awards, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur.

Coppola en zijn productiebedrijf American Zoetrope werkten vanuit een 4K-scan van het originele negatief om een ​​nauwkeurige, frame-voor-frame restauratie uit te voeren van zowel de nieuwe Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone als het originele The Godfather: Part III.

Om de best mogelijke presentatie te creëren, is het restauratieteam van Zoetrope en Paramount begonnen met het zoeken naar meer dan 50 originele opnames om optieken met een lagere resolutie in het originele negatief te vervangen. Dit proces duurde meer dan zes maanden en omvatte het doorzoeken van 300 dozen negatief. American Zoetrope werkte hard om krassen, vlekken en andere anomalieën te repareren die voorheen niet konden worden verholpen vanwege technologische beperkingen, terwijl verbeteringen werden aangebracht in de originele 5.1-audiomix. Andrea Kalas, senior vice president Paramount Archives, vertelde:

“Mr. Coppola oversaw every aspect of the restoration while working on the new edit, ensuring that the film not only looks and sounds pristine but also meets his personal standards and directorial vision.”VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter