Trailer voor The Loudest Voice met Russell Crowe als Roger Ailes

Showtime  heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de aankomende serie The Loudest Voice, gebaseerd op het leven en carrière van Roger Ailes. In de hoofdrol zien we Russell Crowe, bijna onherkenbaar onder zijn protheses. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

De serie is gebaseerd op uitgebreide rapportage door Gabriel Sherman voor zijn bestseller, The Loudest Voice in the Room. De serie heeft hoofdrollen voor Academy Award en Golden Globe-winnaar Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind), Naomi Watts, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Simon McBurney en Annabelle Wallis.

The Loudest Voice gaat over Roger Ailes, de ex-voorzitter van het FOX News kanaal. De serie zal vooral focussen op de laatste tien jaar, waarin Ailes betwistbaar de de facto leider van de Republikeinse partij werd. Er zullen ook flashbacks zijn naar grote momenten uit het leven van Ailes, zoals een ontmoeting met Richard Nixon dat Ailes’ politieke carrière in stand zette en de beschuldigingen van seksuele intimidatie die zijn carrière bij FOX News tot een eind bracht.

De gelimiteerde serie wordt verteld door meerdere gezichtspunten en wil een licht werpen op de psychologie die het politieke proces van bovenaf stuurt. Sherman schreef mee aan de eerste aflevering samen met Oscarwinnaar Tom McCarthy (Spotlight). Voor het primaire bronnenmateriaal, The Loudest Voice in the Room, interviewde Sherman meer dan 600 mensen.

Crowe dient ook als een uitvoerend producent van de serie. Emmy-genomineerde Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) regisseert de eerste twee afleveringen en fungeert als uitvoerende producent.

The Loudest Voice gaat op 30 juni in première.