Trailer voor The Personal History of David Copperfield met Dev Patel

Searchlight Pictures heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de aankomende komedie-dramafilm The Personal History of David Copperfield van regisseur Armando Iannucci, met een nieuwe blik op Dev Patel als het titulaire personage. Andere rollen zijn er voor Tilda Swinton en Hugh Laurie. Bekijk de trailer en poster hieronder. De film beleefde de film zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival 2019 en staat gepland voor 8 mei.

The Personal History of David Copperfield

The Personal History of David Copperfield vertelt op meesterlijke wijze het verhaal van het opmerkelijke karakter van Charles Dickens, David Copperfield, en geeft het verhaal nieuw leven voor een kosmopolitisch tijdperk met een gevarieerd ensemble van toneel- en filmacteurs. Iannucci en co-schrijver Simon Blackwell hebben een verhaal gemaakt van een man wiens geest hem door een kleurrijk leven van armoede en weelde voert. De film volgt David, een jonge schrijver, van weeskind tot volwassenheid terwijl hij bevriend raakt met een verzameling excentrieke karakters op een reis van liefde, acceptatie en zelfontdekking in Victoriaans Engeland.

De film heeft rollen voor Oscar-genomineerde Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion) als David Copperfield, Oscar-winnaar Tilda Swinton (Michael Clayton, Doctor Strange) als Betsey Trotwood en Golden Globe-winnaar Hugh Laurie (House) als Mr. Dick. Er zijn verder rollen voor Peter Capaldi (Doctor Who), Ben Whishaw (Mary Poppins Returns), Paul Whitehouse, Aneurin Barnard, Daisy May Cooper, Morfydd Clark, Benedict Wong (Doctor Strange), Gwendoline Christie (Game of Thrones), Anthony Welsh, en Rosalind Eleazar.

The Personal History of David Copperfield wordt geregisseerd door Armando Iannucci (Veep), die de film samen schreef met Simon Blackwell (Succession). De film wordt geproduceerd door Iannucci en Kevin Loader en werd gefinancierd door FilmNation Entertainment en Film4.