Trailer voor The Spanish Princess seizoen 2

Starz heeft de officiële trailer vrijgegeven voor The Spanish Princess seizoen 2, het aankomende tweede deel van hun historische drama. We krijgen een voorproefje van de laatste acht afleveringen, waarin koningin Catherine blijft vechten voor haar plaats in de rechtbank, ondanks dat ze zichzelf al bewezen heeft als een politicus, een diplomaat en een krijger. De miniserie keert terug op zondag 11 oktober. Bekijk de video hieronder!

The Spanish Princess seizoen 2

Catherine is uitgehuwelijkt aan de toekomstige koning van Engeland, prins Arthur (Angus Imrie). Ze is de bron van nieuwsgierigheid, wrok en achterdocht onder haar nieuwe familie; de formidabele Margaret Beaufort gespeeld door Dame Harriet Walter, Laura Carmichael als Arthur’s voogd Margaret Pole, Ruairi O’Connor in de rol van Arthur’s charismatische broer Prins Harry (die koning Hendrik VIII zal worden), naast zijn zus Margaret Tudor gespeeld door Georgie Henley en Elliot Cowan als koning Henry Tudor en Alexandra Moen als koningin Elizabeth. Wanneer prins Arthur kort na hun huwelijk overlijdt, vindt Catherine haar toekomst als koningin in kwestie en overgeleverd aan een verdeeld Tudorhof onder de dreiging van vijanden in het buitenland en dichter bij huis.

The Spanish Princess heeft ook rollen voor Nadia Parkes als Rosa, hofdame van Catherine; Aaron Cobham als een jonge soldaat van het Spaanse hof, Oviedo; Alan McKenna als Tudor nobele Richard Pole; Richard Pepper als Thomas, graaf van Wiltshire; Olly Rix als Edward Stafford; en Jordan Renzo als Charlie Brandon. Daniel Cerqueira speelt De Fuensalida, ambassadeur in Engeland en trouwe dienaar van de Spaanse koningin Isabella, gespeeld door Alicia Borrachero.

Het tweede deel van de serie is geproduceerd door Playground en All3 Media’s New Pictures. The Spanish Princess is gebaseerd op de wereldwijd best verkochte romans, The Constant Princess en The King’s Curse, geschreven door Philippa Gregory. Terugkerend naar de wereld van de Tudor-intriges van het koninklijk hof, is The Spanish Princess een krachtig en episch verhaal dat uniek wordt verteld vanuit het oogpunt van de vrouwen, dat ook licht werpt op een voorheen onvertelde uithoek van de geschiedenis: de levens van mensen van kleur, levend en werkend in het 16e-eeuwse Londen. De veelgeprezen schrijver Emma Frost keert terug (The White Queen, The White Princess, The Man in the High Castle), samen met de bekroonde schrijver Matthew Graham (Life on Mars, Dr. Who), die beiden optreden als showrunners en uitvoerende producenten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram