Trailer voor Tiger King documentaire Surviving Joe Exotic

Sinds het enorme succes van Netflix’s documentaire Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, is het drama rond de bizarre Joe Exotic niet gestopt. Nu heeft Animal Planet een trailer uitgebracht voor de aankomende documentaire Surviving Joe Exotic, die slechts vier maanden voor de uiteindelijke arrestatie van Exotic werd gefilmd. Bekijk deze hieronder.

Surviving Joe Exotic

De documentaire bevat een van de laatste interviews met de controversiële dierenverzorger vóór zijn opsluiting.

De trailer voor Surviving Joe Exotic biedt fans een voorproefje van de eenmalige special, die de verhalen zal volgen van de dieren die gered zijn uit Exotic’s Zoo en een nieuw leven kregen. De Netflix-documentaire eindigt met de veroordeling van Exotic tot 22 jaar in de federale gevangenis voor twee aanklachten wegens huurmoord in een poging om dierenrechtenactivist Carole Baskin te vermoorden, evenals tal van andere natuurschendingen.

Met een hele reeks gloednieuwe beelden duikt de documentaire in de dagelijkse gang van zaken in het wildpark van Exotic, terwijl de bemanning van Animal Planet interviews afneemt met een aantal ex-medewerkers van Exotic, waaronder Saff Saffery. De documentaire bevat ook interviews met experts op het gebied van exotische dieren.

Er zijn maar weinig media-uitingen die zo tot de verbeelding spreken als Netflix’s docuserie Tiger King. De flamboyant bizarre personages, het fascinerende verhaal van het bezit van grote katachtige en de duistere aard van de misdaden, hebben een publiek verslaafd gemaakt.

Tiger King is de afgelopen maanden een begrip geworden dankzij de Netflix-docuserie Tiger King: Murder, Mayhem en Madness, die kijkers introduceerde in de wereld van het fokken van grote katachtige. Centraal staat de zelfbenoemde Tiger King Joe Exotic, een volgetatoeëerde tijgerliefhebber annex countryzanger met een geblondeerd matje. Joe Exotic, die eigenlijk Joe Schreibvogel heet, was ooit de eigenaar van rond de 200 tijgers en andere katachtigen, samengebracht in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma.

De een omschrijft hem als ‘een mythisch personage midden in de rimboe van Oklahoma’ de ander als ‘een totaal geschifte, homoseksuele, schietgrage, drugsverslaafde fanaat’. Hoewel Joe Exotic centraal stond in Tiger King bevat Netflix’s populaire serie ook andere kleurrijke personages zoals Carole Baskin en Doc Antle.

Gezien de populariteit van de Tiger King-docuseries zijn er diverse andere projecten in ontwikkeling rondom het onderwerp Joe Exotic.

Eerder werd duidelijk dat Nicolas Cage is gecast als Joe Exotic in een nieuwe Tiger King tv-serie. Een tweede tv-serie zou in ontwikkeling zijn met Kate McKinnon als Carole Baskin.

Surviving Joe Exotic is op 25 juli te zien op Animal Planet.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter