Trailer voor Videoland Academy documentaireserie De Sneeuwman

Het verhaal en daden van Michel Stokx worden onder de loep genomen in de driedelige documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar. Achter het vriendelijke gezicht van een vrachtwagenchauffeur schuilt de gruwelijkste kindermoordenaar uit onze geschiedenis. De ijzingwekkende zaak van Michel Stokx wordt onder de loep genomen in de docuserie De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar. Deze docuserie is geproduceerd tijdens de Videoland Academy en is vanaf 25 mei 2022 te zien op Videoland. Bekijk hieronder een trailer.

De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar

Eind jaren ‘80/begin jaren ‘90 worden Nederland, Duitsland en België opgeschrikt door diverse kindermoorden. Moordenaar is Michel Stokx, een op het oog vriendelijke vrachtwagenchauffeur. Maar achter dit vriendelijke gezicht gaat een totaal andere persoonlijkheid schuil: een manipulatieve seriemoordenaar die iedereen een rad voor ogen draaide en op verschillende plekken in Europa gruweldaden beging. Zijn verhaal en daden worden onder de loep genomen in de driedelige documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar.

Aan de hand van de politieverslagen, archiefbeelden en gesprekken met nabestaanden wordt in een driedelige documentaireserie deze ijzingwekkende zaak van één van de ergste kindermoordenaars uit onze geschiedenis blootgelegd. De erfenis van Stokx blijkt tot de dag van vandaag -lang na zijn mysterieuze dood- voor slapeloze nachten te zorgen. In de docuserie komen verschillende mensen aan het woord die destijds met de zaak Stokx bezig waren: de agenten die op de zaak zaten, de advocaat van Michel Stokx, ouders van slachtoffers en de dochter van Stokx.

De documentaire De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar is tot stand gekomen in het talentontwikkelingstraject Videoland Academy. De regie is in handen van Flynn von Kleist, en de documentaireserie is geproduceerd door Topkapi Nonfiction.

Regisseur Flynn von Kleist vertelde:

“Als maker vond ik het heel bevrijdend om bij de Videoland Academy binnen vastomkaderde genregrenzen te werken. Ik ben helemaal in de zaak van Michel Stokx gedoken en ontdekte dat er nog steeds onbeantwoorde vragen zijn en nabestaanden die worstelen met wat hij al dan niet gedaan heeft met hun kind. Met schokkende misdaden als deze is het gemakkelijk om Michel Stokx als monster af te doen. Het enge is juist dat het ménsen zijn die deze daden begaan.”

Videoland Academy

Bij de Videoland Academy krijgt nieuw talent de kans en vrijheid om vernieuwende, baanbrekende verhalen te ontwikkelen, realiseren én vertonen. Videoland Academy onderscheidt zich door te focussen op de begeleiding van schrijftalent én op het ontwikkelen van genrefilms. Videoland Academy is een samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script en wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds. Overige partners zijn Buma Music in Motion en de Nederlandse Filmacademie. Onder de vlag van de Videoland Academy zijn inmiddels drie films (Verdwenen Dagen, Indringer en De Sterfshow) en één documentaireserie (Lachgaskoning Deniz) verschenen. Later dit jaar gaan er nog drie fictiefilms in het genre Dutch Horror in première tijdens het NFF. De documentaireserie De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar is de tweede documentaireserie.

De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar is vanaf woensdag 25 mei in zijn geheel te zien bij Videoland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter