Trailer Yardie van regisseur Idris Elba

Studio Canal UK heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de thriller Yardie, het regiedebuut van acteur Idris Elba (Thor, Star Trek Beyond, The Dark Tower). Bekijk de trailer hieronder!

Yardie speelt zich af in de jaren ’70 Kingston en Hackney uit de jaren ’80 en richt zich op het leven van een jonge Jamaicaanse man genaamd D (Aml Ameen). Hij is nooit volledig hersteld van de moord, gepleegd tijdens zijn jeugd, op zijn oudere broer Jerry Dread (Everaldo Creary). D groeit op onder de vleugels van een Kingston Don en muziekproducer genaamd King Fox (Sheldon Shepherd). Fox stuurt hem naar Londen, waar hij opnieuw contact maakt met zijn jeugdliefde, Yvonne (Shantol Jackson), en zijn dochter die hij sinds baby niet meer heeft gezien. Hij sluit ook aan bij een soundclash-crew, genaamd High Noon. Maar voordat hij zijn misdaadleven achter zich kan laten en “het rechtvaardige pad” volgt, ontmoet hij de man die zijn broer 10 jaar eerder neerschoot en begint aan een bloedige, explosieve zoektocht naar vergelding – een zoektocht die hem in conflict brengt met vicieuze Londense gangster Rico (Stephen Graham).

De hoofdrollen worden gespeeld door Aml Ameen, Everaldo Creary, Sheldon Shepherd, Shantol Jackson en Stephen GrahamYardie wordt geregisseerd door Idris Elba, op basis van een scenario door Brock Norman Brock en Martin Stellman. Zij baseerden zich op hun beurt weer op de roman van Victor Headley.