Transformers krijgt reboot na Bumblebee-film

Afgelopen jaar werd duidelijk dat het publiek een beetje klaar is met de Transformers-films van regisseur Michael Bay. Het vijfde deel in de franchise, Transformers: The Last Knight, bracht slechts $605 miljoen op. Nu blijkt dat ook Paramount Pictures en waarschijnlijk vooral Hasbro het vertrouwen kwijt zijn. Na het dit jaar te verschijnen Bumblebee: The Movie krijgt de franchise een reboot.

TWF2005 liet weten dat Hasbro het nieuws onthulde tijdens de Toy Fair 2018 Hasbro Investor Preview. Hasbro heeft het vervolg op The Last Knight, gepland voor 2019, van de kalender verwijderd. Pas in 2021 zouden we een nieuwe film mogen verwachten, en ook dat is nog niet zeker. Hiermee lijken ook alle ideeën die werden bedacht de prullenbak in te kunnen. Hasbro zou na nieuwe onderhandelingen met Paramount Pictures meer regie krijgen over de filmprojecten die worden gestart.

De eerste en klaarblijkelijk laatste spin-off in de franchise Bumblebee: The Movie staat gepland voor december 2018. In de hoofdrol zien we Hailee Steinfeld. De Bumblebee-film zal geregisseerd worden door Travis Knight, op basis van een scenario door Christina Hodson. De film speelt zich af in 1987. Bumblebee zoekt onderdak op een vuilnisbelt. Daar wordt hij gerepareerd door een achttienjarig meisje, Charlie, dat hem repareert en er al snel achter komt dat Bumblebee niet zomaar een Volkswagen is.

Transformers krijgt reboot na Bumblebee-film