Twee nieuwe featurettes Saving Mr. Banks

Walt Disney Pictures heeft twee nieuwe behind-the-scenes featurettes vrijgegeven voor John Lee Hancock’s Saving Mr. Banks, de film gebaseerd op het nog nooit eerder vertelde verhaal van het tot stand komen van de Disney klassieker Mary Poppins. De onderstaande featurettes richten zich op Tom Hanks in de rol van Walt Disney en de aanpak van de welbekende liedjes uit de klassieke film.

Al twintig jaar lang probeert Walt Disney (Tom Hanks) de rechten te vergaren van het boek “Mary Poppins” om het in een film te kunnen adapteren. De auteur, P.L. Travers (Emma Thompson), weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als P.L. eenmaal in geldnood terecht komt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Walt’s aanbod in overweging te nemen. Ze reist af naar Los Angeles waar ze Walt twee weken de tijd geeft om haar te overtuigen dat hij de juiste persoon is om deze geliefde icoon naar het grote scherm over te brengen.

De film heeft in de hoofdrollen Emma Thompson als Mary Poppins schrijfster P.L. Travers en Tom Hanks als Walt Disney. Daarnaast zijn er rollen voor Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Benjamin Joseph Novak, Bradley Whitford, Colin Farrell, Ruth Wilson, Victoria Summer, Kristopher Kyer. Saving Mr. Banks wordt geregisseerd door John Lee Hancock op basis van een scenario door Kelly Marcel en Sue Smith. De film is te zien vanaf 13 december 2013.