Under the Dome krijgt tweede seizoen in 2014

Under the Dome zal in de zomer van 2014 terugkeren met 13 nieuwe afleveringen, dat liet Nina Tassler (President van CBS Entertainment) weten. Stephen King, wiens boek de basis is van de serie, zal de eerste aflevering van het nieuwe seizoen schrijven. Tassler liet weten:

“We’re excited to tell more stories about the mystery of the dome and the secrets in Chester’s Mill, and are thrilled to have the master storyteller himself, Stephen King, tell the first one of next season”.

Under the Dome is een dramaserie van Steven Spielberg’s Amblin Television en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King (2009). De serie vertelt het verhaal van een klein dorpje dat plots wordt afgesneden van de buitenwereld door een mysterieuze ondoordringbare koepel die het hele dorpje omringt. Een kleine groep mensen probeert de orde en rust in stand te houden, terwijl anderen de waarheid achter de geheimzinnige koepel willen achterhalen en ontsnappen, dat is niet zo onbegrijpelijk, want je bent niet vrij om te gaan en staan waar je wilt.

De serie is geschreven door Brian K. Vaughan. Hoofdrollen zijn er voor Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Dean Norris, Jolene Purdy, Nicholas Strong, Britt Robertson, Aisha Hinds, Alex Koch, Natalie Martinez en Colin Ford.