Universal Hollywood past Jurassic Park Ride aan naar Jurassic World

Het aftellen naar het ‘uitsterven’ van de Jurassic Park Ride kan beginnen. Universal Studios Hollywood heeft aangekondigd dat ze de attractie zullen begraven ter voorbereiding van de komst van een gloednieuwe Jurassic World-rit in 2019, geïnspireerd door de blockbuster filmfranchise van Universal Pictures. De Jurassic Park attractie sluit officieel op 3 september 2018.

In 1996 opende Universal Studios Hollywood Jurassic Park-The Ride, gebaseerd op de film van de drievoudig Academy Award-winnaar Steven Spielberg. Geprezen als een technologische prestatie van triomf en tovenarij, bevat de rit nieuwe principes van hydraulische fysica, mechanica en space-age robotica. In samenwerking met wetenschappers, paleontologen en ruimtevaartingenieurs heeft Universal Creative – het team dat Universal Theme Park-attracties ontwikkelt – een van de meest fascinerende attracties ooit tot leven gebracht. Levensgrote en levensechte animatronische dinosaurussen, waarvan sommige boven de vijf verdiepingen hoog zijn.

Jurassic Park Ride

Jurassic World: Fallen Kingdom zal vanaf 7 juni 2018 te zien zijn in de bioscoop. De film wordt geregisseerd door A Monster Calls-regisseur J.A. Bayona. De cast bestaat uit Chris PrattBryce Dallas Howard, Toby JonesJustice SmithDaniella PinedaTed LevineJames CromwellGeraldine ChaplinRafe Spall en Jeff Goldblum.

Vier jaar geleden werd het themapark en luxeresort Jurassic World verwoest door losgebarsten dinosaurussen. Isla Nublar is nu een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven. Claire (Bryce Dallas Howard) zet alles op alles om dit te voorkomen. Ze weet Owen (Chris Pratt) over te halen om samen met haar en een team van specialisten terug te gaan naar Isla Nublar om te proberen de dinosaurussen te redden. Owen is vastbesloten om de de vermiste raptor Blue, die hij van jongs af aan heeft getraind, te vinden. Als ze op het eiland arriveren blijkt de vulkaan die op uitbarsten staat niet hun grootste probleem te zijn.