Universal & Mamma Mia! producenten werken aan Cher biopic

Universal Pictures is momenteel bezig met de ontwikkeling van een Cher biopic. In deze nog titelloze autobiografische film staat het leven en de carrière van Grammy-winnaar en Oscar-winnende zangeres/actrice Cher (Moonstruck) centraal. Het project is afkomstig van Mamma Mia! producers Judy Craymer en Gary Goetzman van Playtone. Craymer zei in een statement (via Deadline):

“Gary and I are thrilled to be working with Cher again and this time bringing her empowering and true-life odyssey to the big screen. One cannot help but be drawn to and inspired by Cher’s larger-than-life talent, fortitude, unique wit, warmth, and vision. Her unparalleled success in music film and TV have inspired generations. We could not be happier to tell her story to cinema audiences.”

Cher biopic

De legendarische diva, die vandaag haar 75e verjaardag viert, heeft op Twitter het project bevestigd en onthulde dat de bekroonde schrijver en goede vriend Eric Roth de Cher biopic zal schrijven.

Cher kreeg voor het eerst erkenning in 1965 als onderdeel van het folk-rock duo met toenmalige echtgenoot Sonny Bono genaamd Sonny & Cher. De grote doorbraak van het duo kwam met hun single ‘I Got You Babe’, die de top van de hitlijsten bereikte en een van de best verkochte hits van de jaren 60 werd. Na hun succes werden ze televisiesterren met hun variétéprogramma The Sonny & Cher Comedy Hour, waarmee Cher uitgroeide tot een mode-icoon. Ondanks de populariteit was de show slechts drie seizoenen te zien tussen 1971-1974.

Na hun breuk begon Cher’s solozang- en acteercarrière met haar singles ‘Gypsys, Tramps & Things’ en ‘Half-Breed’, evenals haar veelgeprezen optredens in Silkwood, Mask and The Witches of Eastwick, en Moonstruck. Die laatste leverde haar een Academy Award op voor beste actrice. Na meer dan 100 miljoen verkochte platen, hitsingles, uitverkochte concerten en films later, wordt Cher beschouwd als een van de grootste artiesten aller tijden.

Het titelloze project wordt geschreven door Eric Roth, die vooral bekend staat om zijn veelgeprezen werken als Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin en A Star is Born. Zijn volgende projecten zijn Denis Villeneuve’s Dune en Martin Scorsese’s Killers of the Flower Moon. De biopic wordt geproduceerd door Cher, Craymer en Goeztman, die hebben samengewerkt aan het vervolg Mamma Mia! Here We Go Again.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter