Valse brief omtrent illegaal downloaden in omloop

Er is een brief in omloop waarin de ontvanger wordt beschuldigd van illegaal downloaden. Deze brief zou zogenaamd afkomstig zijn van filmdistributeur Dutch FilmWorks. De ontvanger wordt tevens verzocht om een boete te betalen.

illegaal downloaden filmhoek

Dutch Filmworks heeft aangegeven niet achter deze brieven te zitten en adviseert mensen ook om deze weg te gooien en vooral niet te betalen. Meer informatie is te vinden op de site van Radar.

Illegaal downloaden is de laatste tijd veel in het nieuws. In een aflevering van Dutch Angle Standoff bespreken Sandro en Dennis dit fenomeen uitgebreid. Is de huidige aanpak van de filmindustrie tegen piraterij effectief en/of eerlijk? En wat voor alternatieve oplossingen bestaan er voor dit probleem?

[youtube ZqPXO47q–Y]

Het illegaal downloaden is al sinds 2015 een schadepost voor de filmbranche. In 2014 oordeelde het Europese hof dat piraterij ook in Nederland verboden moest worden. Willem Pruijssers, eigenaar van Dutch FilmWorks liet aan nieuwssite BNR weten dat de Nederlandse filmdistributeurs van plan zijn om volgend jaar illegale downloaders te beboeten. Om de illegale downloaders op te kunnen sporen worden de IP-adressen van mensen dankzij digitaal forensisch speurwerk achterhaald. In landen als Duitsland zijn er al strengere regels. Gevreesd wordt dat de harde maatregelen die worden aangekondigd vooral onschuldige burgers raken en daardoor tot imagoschade in de filmindustrie leiden.