Veronica Mars toch in Nederlandse bioscopen?

Vorige week maakte Warner Bros. bekend dat Veronica Mars niet te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen. De film werd met crowdfunding gefinancierd en voor een zeer beperkt budget gemaakt. Hoofdrolspeelster Kristen Bell en bedenker Rob Thomas haalden om en nabij zes miljoen dollar op. Ook Nederlandse fans droegen bij aan de financiering.

Nu blijkt echter dat de film eenmalig vertoond wordt op 20 maart. Vorige week begonnen fans een petitie als reactie op het nieuws, om de film toch in de bioscopen te krijgen. Via prijsvragen op verschillende websites kunnen kaarten gewonnen worden voor de eenmalige vertoning in Amsterdam.

Veronica Mars begon als een televisieserie die tussen 2004 en 2008 te zien was. Na drie seizoenen werd de stekker er uit getrokken, wegens tegenvallende kijkcijfers. Op 14 maart gaat de film in veel landen in première, maar deze is meteen ook (tegen betaling) online te zien. De DVD van de film verschijnt op 7 mei.

Veronica Mars is het vervolg op de gelijknamige serie. Tien jaar nadat Veronica afstudeerde van school keert ze terug voor een reünie. Ze is in die 10 jaar geen enkele keer naar Neptune teruggekeerd en heeft een rechtenopleiding gevolgd in New York. Eenmaal op de reünie treft ze veel oude bekenden waaronder haar ex Logan. Die wordt er echter van beschuldigd de moord te hebben gepleegd op zijn beroemde vriendin. Hij roept haar hulp in en Veronica trekt nog een keer, met de hulp van haar vader en vrienden, de detectiveschoenen aan en gaat op onderzoek uit.

De film is geregisseerd door Rob Thomas op basis van een scenario door Thomas en Diane Ruggiero.

Veronica Mars heeft in de hoofdrollen Kristen Bell, Jason Dohring, Chris Lowell, Ryan Hansen, Krysten Ritter, Percy Daggs III, Tina Majorino, Francis Capra, Ken Marino en Enrico Colantoni.