Verschijnt Spider-Man: No Way Home op Disney Plus?

Verschijnt de film Spider-Man: No Way Home op Disney Plus? MCU-fans zijn inmiddels gewend dat Marvel-films op de streamer verschijnen na een bioscooprelease. In tegenstelling tot typische MCU-filmreleases heeft de film geen plek op Disney Plus, dus waar zal Spider-Man: No Way Home dan online te kijken zijn?

In tegenstelling tot andere MCU-personages behoren de filmrechten van Spider-Man bij Sony, die door Marvel aan hen werden verkocht. De aanwezigheid van Tom Holland in het MCU is alleen mogelijk via een deal tussen beide partijen, waardoor de Spider-Man films in wezen coproducties worden tussen Marvel Studios en Sony. En omdat Sony de distributie voor zijn rekening neemt, zal de webslingeraar niet op Disney Plus te zien zijn. Hierdoor zie je ook bijvoorbeeld Spider-Man: Far From Home (2019), Spider-Man: Homecoming (2017) en The Amazing Spider-Man 1 & 2 (2012 & 2014) niet op Disney Plus, maar wel op Pathé Thuis. In de Verenigde Staten zal de film op Starz worden gestreamd. De exacte datum moet nog worden bepaald, maar dat zal volgens de CEO van de dienst binnen de komende 6 maanden zijn.

Spider-Man: No Way Home op Disney Plus?

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn.

Spider-Man: No Way Home ziet de terugkeer van Tom Holland als de geliefde muurcrawler, die nu zal worden vergezeld door Benedict Cumberbatch‘s Doctor Strange. Er wordt verwacht dat ze zullen samenwerken met Jamie Foxx‘s Electro en Alfred Molina‘s Doctor Octopus. Net als WandaVision zal No Way Home aansluiten bij de gebeurtenissen van Sam Raimi’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Het derde deel in de Spider-Man reeks van het MCU ziet ook de terugkeer van Zendaya (Euphoria, Dune) als MJ, Jacob Batalon als Ned Leeds, Marisa Tomei (The King of Staten Island) als tante May, Tony Revolori (The French Dispatch) als Flash en Hannibal Buress (Tag) als Coach Wilson. Ook zal Jon Favreau terugkeren as Harold “Happy” Hogan.

Spider-Man: No Way Home is geregisseerd door Jon Watts op basis van een scenario door Chris McKenna & Erik Sommers.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter