Verslag | Filmblog Get Together 27 mei

Verslag Filmblog Get Together 27 meiOnlangs vond de tweede editie van het evenement Filmblog Get Together plaats in KINO Rotterdam. De organisatie hiervan lag wederom bij Nostra van De Filmkijker. Ik was namens Filmhoek aanwezig en zal hierbij een kort verslag delen.

Een tijdje geleden kwam ik de site filmblogs.nl tegen. Dit bleek een overzicht te zijn van recente berichten van meerdere filmgerelateerde blogs. Met de grote hoeveelheid filmblogs in Nederland is het vaak lastig om alles bij te houden. Filmblogs wist daar naar mijn mening een goede oplossing voor te bieden. Daarom heb ik heb Filmhoek meteen aangemeld om ook in het overzicht te komen.

In het mailcontact werd ik ook op de hoogte gebracht van een initiatief genaamd Filmblog Get Together. Dit was een evenement waarop meerdere bloggers bij elkaar zouden komen. Deze keer zou het in KINO Rotterdam zijn. Aangezien ik graag gelijkgestemde mensen ontmoet, heb ik mezelf direct aangemeld. Toch wist ik niet helemaal wat ik moest verwachten.

Toen het eenmaal 27 mei was, bleek er een treinstoring te zijn tussen Utrecht en Rotterdam. Hierdoor was het lastiger om de locatie van het evenement te bereiken. Gelukkig waren er nog wat andere mogelijkheden om in Rotterdam te komen. Al bleek toen dat er nog meer treinen uitgevallen waren. Daarom twijfelde ik eventjes om weer naar huis te gaan. Toch heb ik doorgezet en kwam ik nog redelijk op tijd aan op Rotterdam Centraal.

Eenmaal bij KINO aangekomen bleek dat de film (het eerste programmaonderdeel) nog maar net begonnen was, dus ik kon nog binnen. De betreffende vertoning van was Comfort, een romantische komedie over een koerier die een band krijgt met de dochter van een goede klant. Dit was niet het soort film dat ik normaal zou kijken, maar deze bleek best grappig te zijn. Daarna volgde een presentatie over SEO gehouden door Paul van Filmliefhebber.com

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet had verwacht nog veel nieuws te leren. Dit omdat ik mezelf al vaker verdiept heb in het onderwerp en dacht dat de presentatie heel ‘basic’ zou zijn. Het zou immers een leuke extra zijn bij een filmevenement, niet een online marketing seminar. Toch heb ik nog verrassend veel interessante dingen geleerd als het gaat om bloggen en gevonden worden in Google. Bedankt Paul!

Daarna was het tijd voor de lunch. Hier heb ik meteen wat andere bloggers ontmoet, wat erg interessant was. Je ziet vaak andere sites via Facebook voorbij komen, maar het is leuker als je echt hun verhaal hoort.

Hierop volgde de filmquiz. Ik wist eigenlijk niet wat ik hiervan moest verwachten. Ik vreesde even dat het ieder voor zich zou zijn en ik dadelijk als enige bijna niks zou weten. Gelukkig werden we in groepjes ingedeeld. Bij de meeste vragen wisten we het antwoord niet, maar dat maakte het juist grappig. Toen bleek dat er twee winnende teams waren, werd er nog een extra rondje geïmproviseerd totdat er uiteindelijk een winnaar was.

Al met al was het een leuke dag en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Bij deze wil ik Nostra nogmaals bedanken en even linken naar zijn twee sites: De Filmkijker (zijn persoonlijke blog) en Filmblogs.nl (een verzameling berichten van allerlei filmsites en blogs). Tevens kun je hieronder nog enkele andere verslagen lezen: