Verslag | Première The Passage pilot

Onlangs vond in Pathé Arena de pilot aflevering van de nieuwe Fox serie The Passage plaats. Hierin staat een mislukt overheidsproject waardoor een aantal gevangenen in besmettelijke vampieren zijn veranderd centraal. Martijn en Sandro waren hierbij aanwezig, lees hieronder het verslag.

Ondanks de toenemende populariteit van Netflix gaan er nog steeds veel mensen naar de bioscoop om een film te bekijken. Een serieaflevering op het grote scherm aanschouwen is echter een ander verhaal. Gelukkig begint ook dit steeds meer te komen. Televisiezender Fox koos er bijvoorbeeld voor om de pilot aflevering van de aankomende serie The Passage bij Pathé te vertonen.

The Passage Fox Entertainmenthoek

In tegenstelling tot de meeste andere films en series welke ik ga zien had ik mezelf hier totaal niet verdiept. Je zou kunnen zeggen dat ik er dus blanco in ging. Al snel bleek dat The Passage draaide om een soort experiment waarbij een aantal ter dood veroordeelde patiënten als proefkonijn voor een nieuw medicijn werden gebruikt. In eerste instantie met succes, al bleken ze vervolgens in een soort vampiers te veranderen.

Het verliep allemaal vrij snel, maar wist toch te boeien. Met name omdat er een aantal potentieel interessante personages geïntroduceerd werden. Het leuke was dat er veel mensen voorbij kwamen waarvan het nog niet duidelijk was of ze goed of slecht waren…dit soort dingen houden het voor mij altijd spannend.

The Passage Entertainmenthoek

De focus wordt vervolgens verlegd naar een weesmeisje dat ook als proefpersoon moet dienen. Dit omdat men denkt dat het medicijn bij kinderen een stuk minder bijwerkingen zal hebben. Twee agenten krijgen de opdracht haar te ontvoeren, maar een van hen krijgt onderweg last van zijn geweten…

De cast kent zowel bekende als onbekende namen, waaronder Henry Ian Cusick, Saniyya Sidney, Jamie McShane, Caroline Chikezie en Mark-Paul Gosselaar. Een grappig detail is dat die laatste Nederlandse roots heeft. Tevens is hij bekend van de bekende sitcom Saved by the Bell, waarin hij een van de hoofdrollen vertolkte.

Hoewel geen van de dingen die we in de The Passage zagen echt nieuw zijn, heeft de serie wel een hoop potentie. Met name omdat de serie aanvoelde als een mix van verschillende genres. Je hebt aan de ene kant het verhaal van de voormalige agent die samen met het weeskind op de vlucht is en aan de andere kant die vampiers. Het is nog maar de vraag wat er gebeurt als die twee elkaar kruisen…

Mocht jij nieuwsgierig geworden zijn dan kun je The Passage iedere dinsdag om 21:05 blijven volgen. Je krijgt vanavond (29 januari) zelfs twee afleveringen te zien. Mocht je een aflevering gemist hebben dan kun je deze op zondag om 22:00 terugkijken.