Vervolg op HBO serie Six Feet Under in de maak

Een vervolg op de HBO serie Six Feet Under is in ontwikkeling, zo heeft Variety uitsluitend uit bronnen vernomen. Op dit moment is er geen schrijver aan het project verbonden. Evenzo is er geen verhaallijn besloten, wat betekent dat het een reboot of meer van een vervolgreeks zou kunnen zijn.

De oorspronkelijke maker van de serie Alan Ball en uitvoerende producenten Bob Greenblatt en David Janollari zijn allemaal betrokken bij de uitvoerende productie van het nieuwe project. Op dit moment is het onduidelijk of het project verder zal gaan dan de discussiefase, vooral gezien het feit dat de originele seriefinale wordt beschouwd als een van de beste en meest definitieve aller tijden.

Six Feet Under

Six Feet Under werd uitgezonden van 2001-2005 voor vijf seizoenen en 63 afleveringen. De serie volgde het leven van de familie Fisher en hun medewerkers bij het runnen van een uitvaartcentrum in Los Angeles.

Leven en dood, bekeken door de ogen van de Fishers, een totaal ontwrichte familie van Californische begrafenisondernemers. Wanneer Nathaniel Fisher, de eigenaar van Fisher & Son Funeral Home in Los Angeles, door een bus wordt doodgereden, krijgt de vreugde om de thuiskomst van diens ‘verloren’ zoon Nate een tragisch tintje. Samen met moeder Ruth, broer David en zus Claire, moet Nate nu zelf de dood van een familielid zien te verwerken, zonder daarbij de zaak uit het oog te verliezen.

De cast bestond uit Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths en Jeremy Sisto. Richard Jenkins was te zien als familiepatriarch Nate Fisher Sr., die sterft in de openingsaflevering, maar verschijnt in flashbacks en in de hoofden van zijn familieleden.

Six Feet Under kreeg veel lof tijdens zijn run op de kabelzender en wordt door velen beschouwd als een van de beste tv-shows aller tijden. Het ontving in totaal 53 Emmy-nominaties in zijn tijd en won er negen. De serie behaalde ook meerdere Golden Globe-overwinningen, waaronder die voor beste dramaserie in 2002. Eerder dit jaar vierde de serie zijn 20ste verjaardag.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter