Video game model Stefanie Joosten op Dutch Comic Con

De Nederlandse Stefanie Joosten komt speciaal voor Dutch Comic Con vanuit het verre Japan naar Utrecht om haar Nederlandse fans te ontmoeten.

De Roermondse Stefanie was al sinds jonge leeftijd geïnteresseerd in de Japanse cultuur, wat haar deed besluiten een jaar lang in Kyoto Japanse taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens haar studies kwam ze in contact met verschillende modellenbureaus want haar westerse look viel in Japan erg in de smaak. Omdat het land van de rijzende zon haar zo goed beviel, besloot ze om naar Tokyo te verhuizen.

Als ervaren gamer was het model helemaal enthousiast toen de befaamde video game ontwikkelaar Hideo Kojima haar in 2015 koos als visueel model en voice-over voor Quiet, het centrale vrouwelijke personage in de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Sinds haar modellenwerk en rol als Quiet resideert Stefanie in Japan. Model staan voor game personages is haar zo goed bevallen, dat zij dit zeker vaker wil doen. Stefanie zei in een interview met XGN:

“Ik denk dat games steeds realistischer zullen worden. Het leuke is dat je heel veel met games kunt doen. Meer dan wat je met een film zou kunnen, vanwege het interactieve element. Een speler maakt immers keuzes en als gevolg daarvan gebeurt er iets in een game, dus vergeleken met films zijn games veel diepgaander en uitgebreider. Dus ik sta er zeker voor open om opnieuw in een game te spelen!”

In januari kondigde ze op haar Facebook-pagina aan dat ze deelt uitmaakt van de cast in de animatiefilm Implosion: Zero_Day, een Kickstarter filmproject gebaseerd op de gelijknamige game. Stefanie Joosten zal beide dagen aanwezig zijn op de tweede editie van Dutch Comic Con. Die zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Er zijn inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit Game of Thrones, The Power Rangers, Gotham en Star Wars die aanwezig zullen zijn.

Kaarten voor Dutch Comic Con zijn beschikbaar via www.dutchcomiccon.com/kaarten en kosten €20 per dag of €35 voor een weekend ticket.