Vier het 50 jarige jubileum met The Godfather live in concert

In 2022 vieren we het 50-jarig jubileum van de film met The Godfather live in concert. Met een wervelende show om nooit te vergeten. Zie de hele film op groot scherm onder begeleiding van het Noordpool Orkest.

Nog steeds wordt deze wereldwijd bekende film van Francis Ford Coppola beschouwd als één van de beste films aller tijden. Om dit te vieren brengen CineConcerts en Cinema in Concert deze klassieker uit 1972 opnieuw tot leven.

Ze presenteren de tienvoudige Academy Award®-winnende film met o.a. Marlon Brando en Al Pacino verpakt in een ervaring als nooit tevoren. Herleef het indrukwekkende portret van de maffia familie Corleone. Op de meest aangrijpende manier die er is. De hele film op groot scherm terwijl een symfonieorkest de Oscar-genomineerde soundtrack van Nino Rota’s live uitvoert.

Er is maar weinig filmmuziek die zo direct herkenbaar is als Nina Rota’s op trompet gespeelde opening segment van The Godfather. Slechts een handvol films is zo meesterlijk gemaakt als deze film. Kijk hier voor meer informatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cinema in Concert (@cinema.in.concert)

The Godfather live in concert

In The Godfather werd Marlon Brando met zijn rol als de patriarch van de familie Corleone bekroond met een Oscar. Regisseur Coppola geeft een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de familie Corleone binnen de machtsverhoudingen van de georganiseerde misdaad in de V.S. Meesterlijk balancerend tussen het veilige familieleven en het smerige misdaadwereldje. Deze doordringende film werd genomineerd voor maar liefst tien Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder die voor Beste Film in 1972.

The Godfather is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Mario Puzo, die in Nederland werd uitgebracht als De Peetvader. De film is afkomstig van regisseur / scenarioschrijver Francis Ford Coppola.

De film heeft onder meer rollen voor Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, John Cazale, Abe Vigoda en Diane Keaton.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter