Vin Diesel over Groot in Guardians of the Galaxy

Enige tijd geleden bleek dat Vin Diesel de rol van Groot zal gaan spelen in Marvel Studios’ Guardians of the Galaxy. De acteur laat nu weten hoe hij de rol van het boomachtige personage zal gaan spelen. Hij vertelde:

“It’ll be voiceover, MoCap and all of that stuff. It’s going to be super cool.”

Diesel zal de rol vervullen zoals Mark Ruffalo dat deed als de Hulk in The Avengers. Daarnaast laat hij weten dat hij tijdens zijn gesprekken met Marvel Studios uit was op een eigen film in Phase 3 van het Marvel universum:

“What we were intially talking about was a fresh IP [intellectual property] and that was the focus of our conversation. A fresh IP that would come out in 2016 or 2017 to potentially launch a third phase. When we went to Comic-Con, we realized that we wanted something more immediate.”

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Guardians of the Galaxy wordt geregisseerd door James Gunn. Het script is geschreven door Nicole Perlman. Hoofdrollen zijn er voor Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, en Benicio del Toro. De film draait vanaf  14 augustus 2014 in de bioscoop.