Vue Classics | Filmklassiekers terug in de bioscoop

Tijdens Vue Classic worden de meest indrukwekkende en populaire filmklassiekers vertoond. Dit zijn de films die je gezien móét hebben. Ze nemen ze mee terug in de tijd, zijn nostalgisch en verdienen het om opnieuw op het grote doek bewonderd te worden.

De Vue Classics zijn speciaal in het leven geroepen voor de echte Classic liefhebbers. In december 2021 hebben bezoekers gestemd op hun favoriete filmklassiekers. Hieruit is de Vue Classic Top 50 samengesteld, waaruit een aantal highlights opnieuw in de bioscoop verschijnen. Een aantal grote highlights uit de klassiekers die te zien zullen zijn, zijn onder meer de gehele The Lord of The Rings-trilogie, Dr. No, de allereerste Bond-film en het allereerste deel van The Hunger Games.

Vue Classic

Tot nu toe is de terugkeer van de volgende films aangekondigd: Catch Me If You Can (2002), Gladiator (2000), Django Unchained (2012), Dr. No (1962), The Hunger Games (2012), Men in Black (1997), The Lord of the Rings (de hele trilogie), Lawrence of Arabia (1962), The Bodyguard (1992), Predator (1987), Blade Runner (1982) en Love Actually (2002). De volledige lijst van titels die op het programma staan is hier te bekijken.

Voor elke klassieker geldt dat de eerste voorstelling plaatsvindt op zaterdagmiddag om 15:30 en de avondvoorstellingen op maandag om 19:00. Alleen de bioscopen van Vue in Gorinchem en Alphen aan den Rijn doen niet mee. De rest van de zeventien vestigingen wel.

Catch Me If You Can

Een van Steven Spielberg meest iconische films bestaat 20 jaar! Geïnspireerd op het buitengewone, waargebeurde verhaal van een briljante meesteroplichter.

Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsmunter en meesteroplichter die voor zijn 21e al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf.

Gladiator

Nummer 12 uit de Vue Classic Top 50 is een episch spektakelstuk. Russell Crowe speelt generaal Maximus, die wordt gedegradeerd tot slaaf en zich als gladiator terugvecht naar Rome.

Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus’ jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen, vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, maar wordt verkocht als slaaf. In de gladiatorschool van Proximo ontwikkelt hij zich tot een ware vechtmachine, die zich keer op keer staande weet te houden in het Colosseum. Om wraak te nemen moet hij de sympathie van het Romeinse volk winnen. Dit is namelijk het enige dat machtiger is dan Commodus, de nieuwe keizer.

Django Unchained

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren.

Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Schultz belooft Django vrij te laten zodra de moordlustige Brittle Brothers gevangen zijn, levend of dood.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Django Unchained brengt Vue deze Tarantino-klassieker eenmalig terug in de bioscoop.

Dr. No

Bekijk de allereerste Bondfilm met niemand minder dan Sean Connery op het grote doek!

Bond… James Bond’. Met deze woorden leerde de hele wereld de charismatische geheim agent 007 kennen. In deze eerste film van de James Bond serie bestrijdt agent 007 de mysterieuze Dr. No: een geniale wetenschapper, die het Amerikaanse ruimteprogramma wil vernietigen. In Jamaica aangekomen om een onderzoek in te stellen naar de raadselachtige moord op een Britse geheim agent en zijn secretaresse, ontdekt James Bond dat deze moorden deel uitmaken van een groots opgezet complot.

The Hunger Games

The Hunger Games bestaat 10 jaar! Laat je opnieuw meeslepen door de allereerste overwinning van Katniss.

In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.

Men in Black

Herbeleef het begin van de succesvolle Men in Black-franchise, met het 25-jarig bestaan van het eerste deel.

Agenten Kay en Jay zijn lid van een geheime organisatie die in het leven is geroepen om de buitenaardse wezens op aarde in de gaten te houden. Telkens als er paniek onder de bevolking dreigt uit te breken worden de ‘Men In Black’ erop af gestuurd. Wanneer een buitenaardse terrorist enkele zonnestelsels dreigt te vernietigen, moeten ze alles op het spel zetten.

Lawrence of Arabia

Tijdens de eerste wereld oorlog krijgt de Britse Luitenant T.E. Lawrence de opdracht de Arabieren te steunen in hun gevecht tegen de Duitsgezinde Turken. De Brit slaagt erin de genegenheid te winnen van de Arabieren en in het bijzonder van prins Feisal. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen deze twee eigenzinnige leiders.

The Bodyguard

Beleef het spectaculaire filmdebuut van Whitney Houston op het grote doek in The Bodyguard.

Rachel Marron is een superster, op de piek van haar kunnen: fans willen haar zien, horen en aanraken. Eén fan wil haar echter dood zien en daar moet beveiligingsexpert Frank Farmer een stokje voor steken. Als professional moet Farmer steeds op zijn hoede zijn, want Rachel’s glamoureuze leven maakt haar tot een gemakkelijk doelwit. En beide willen ze de touwtjes in handen houden. De soundtrack van de film (met hits als ‘I Will Always Love You’ en ‘I Have Nothing’) is een van de bestverkochte albums aller tijden.

Predator

Een team van Amerikaanse commando’s onder leiding van Dutch Schaeffer, dringt tijdens een reddingsactie diep door in de Centraal-Amerikaanse jungle. Maar ze zijn niet alleen: een angstaanjagend wezen zit hen op de hielen. Een wezen dat krachtiger en dodelijker is dan welk ander ook op aarde.

Love Actually

Deze ultieme kersklassieker is dit jaar opnieuw op het grote doek te bewonderen!

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote. Als je goed oplet, zie je dat liefde altijd en overal om je heen te vinden is.

 

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter