Waar is Anne Frank vanaf 7 april in de Nederlandse bioscoop

In zijn nieuwste film Waar is Anne Frank (Where is Anne Frank) laat de Israelische filmmaker Ari Folman zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam. Wat hebben wij van haar hebben geleerd? De film is vanaf 7 april in de Nederlandse bioscoop te zien. Bekijk hieronder alvast een trailer.

Waar is Anne Frank vanaf 7 april in de Nederlandse bioscoop

Waar is Anne Frank

In Waar is Anne Frank laat Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven. Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is. In dit Europa, dat worstelt met nieuwe uitdagingen, vindt Kitty een manier om de boodschap van Anne opnieuw betekenis te geven.

De animatiefilm is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm en is de openingsfilm van het Kaboom Animation Festival in Amsterdam.

De stemmencast bestaat uit namen als Michael Maloney, Sebastian Croft, Emily Carey.

Waar is Anne Frank zal vanaf 7 april 2022 te zien zijn in de Nederlandse bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter