Waarom Ian McKellen de rol van Dumbledore niet wilde spelen

Ian McKellen had Dumbledore kunnen spelen in de Harry Potter-films na de dood van collega Richard Harris, die de rol in de eerste twee delen vertolkte. Maar McKellen weigerde dit.

Hoewel de meeste fans van de Harry Potter franchise acteur Michael Gambon associëren met de iconische Albus Dumbledore, origineerde Richard Harris de rol. Hij was te zien in de eerste twee films (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets), maar overleed in 2002. Gambon nam de rol over in de daaropvolgende zes films. Toch was het bijna een andere iconische tovenaar die de rol zou gaan spelen, namelijk Ian McKellen. De acteur onthulde in een interview met BBC HardTalk dat hij benaderd was voor de rol, maar deze niet accepteerde.

Ian McKellen als Dumbledore

Tijdens het interview kaart interviewer Stephen Sackur aan dat Richard Harris ooit kritiek uitte op de Britse acteurs Ian McKellen, Derek Jacobi en Kenneth Branagh. Hij noemde ze, “technically brilliant, but passionless.” McKellen veegde dit van tafel als onzin, maar kon na het overlijden van Harris de rol van Dumbledore niet zomaar overnemen. Hij had het volgende te zeggen:

“When they called me up and said, ‘Would I be interested in being in the Harry Potter films, they didn’t say in what part, I worked out what they were thinking, and I couldn’t. I couldn’t take over the part from an actor who I’d known didn’t approve of me. Well, sometimes, when I see the posters of Mike Gambon, the actor who gloriously plays Dumbledore, I think sometimes it is me.”

Ian McKellen is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Magneto in de zes X-Men-films, en als tovenaar Gandalf in de trilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit. Ook speelt hij de rol van Sir Leigh Teabing in de film The Da Vinci Code. In 1991 werd McKellen Sir Ian McKellen, toen hij geridderd werd als erkenning voor zijn bijdrage aan de theaterwereld.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter