Blu-ray Recensie | The Walking Dead – Seizoen 6

The Walking Dead begon als een serie comics bedacht door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Deze comics werden zo razend populair dat een tv-serie niet lang op zich liet wachten. De eerste aflevering, welke is geregisseerd door Frank Darabont (The Shawshank Redemption), was in 2010 te zien. Het eerste seizoen bestond uit zes afleveringen en bleek een succesvolle mix van horror, drama en toegankelijke personages. Volgende maand gaat alweer het zevende seizoen in première, maar deze week verscheen eerst seizoen 6 op DVD en blu-ray. 

Titel: The Walking Dead seizoen 6
Cast: Steven Yeun, Chandler Riggs, Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan
Medium: DVD-box, 6 discs
Speelduur: 400 minuten (8×50)
Genre: Actie, Avontuur, Thriller
Regio: 2
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9, kleur
Audio: Dolby Digital 5.1
Release: 28 september 2016

Inhoud:

1. 16 afleveringen:

 • First Time Again
 • JSS
 • Thank You
 • Here’s Not Here
 • Now
 • Always Accountable
 • Heads Up
 • Start to Finish
 • No Way Out
 • The Next World
 • Knots Untie
 • Not Tomorrow Yet
 • The Same Boat
 • Twice as Far
 • East
 • Last Day on Earth

2. Inside The Walking Dead
3. The Making of The Walking Dead
4. In Memoriam
5. Out of the Quarry
6. Guts & Glory: The Death of Nicholas
7. Strength in Bonds
8. Negan: Someone To Fear
9. The Face of Death: Iconic Walkers of the Season
10. Deleted Scenes
11. Audio Commentary
12. Extended version episode 16

Blu-ray Recensie The Walking Dead - Seizoen 6 (Dennis van Elten) 1

Met geen hoop meer op veiligheid in Alexandria, ontdekken Rick en de overlevende van de groep dat het probleem nog vele malen groter is dan zij altijd dachten. In deze nieuwe werkelijkheid, zijn er nieuwe gevaren, nieuwe kansen, nieuwe complexiteiten en werkelijk niemand is te vertrouwen. Om een plaats claimen in dit keiharde nieuw ontdekte landschap, moet de groep de dreiging zelf worden en minstens zo angstaanjagend zijn als de tegenstanders die ze telkens weer tegenkomen. Het zesde seizoen bestaat uit
16 afleveringen, welke zijn onderverdeel op 6 disks.

Het zesde seizoen kende grote veranderingen op meerdere vlaktes. Zo zien we hoe Rick Grimes (de grote leider in de zombie-apocalyps) en zijn groep overlevenden hun leven oppakken met de verschillende dreigingen die op de loer liggen. Dit seizoen zijn dat niet alleen The Walkers, maar ook The Wolves en The Saviors van Negan.

Blu-ray Recensie The Walking Dead - Seizoen 6 (Dennis van Elten) 2

Zoals gebruikelijk werd ook het zesde seizoen opgedeeld in twee delen. In de eerste helft leren de bewoners van het stadje Alexandria een band te vormen met Rick en zijn gezelschap. Alexandria is wat veelzijdiger dan locaties uit eerdere seizoenen. Zo zien we meer interessante personages en gebeurtenissen. De eerste grote uitdaging is een grote horde zombies die uit een rots groeve ontsnappen en afstormen op Alexandria. Tijdens deze helft krijgen we te maken met de eerste grote cliffhanger van het seizoen, die de fans meerdere afleveringen bezighoud; het mysterie rondom Glenn. Is Glenn omgekomen door de horde zombies of heeft hij het overleeft? Dit was een geniale zet van de kijkers, want de serie kwam flink in opspraak. Meerdere afleveringen lang was het lot van het geliefde personage onzeker.

De tweede helft van het seizoen maakt de wereld van The Walking Dead nog wat groter, met de introductie van de Hilltop (een andere samenleving). Het hele seizoen eindigt op een gigantische cliffhanger, die pas in oktober beantwoord zal worden. Aan wie introduceert Negan namelijk zijn honkbalknuppel Lucille?

Blu-ray Recensie The Walking Dead - Seizoen 6 (Dennis van Elten) 3

Het zesde seizoen heeft de lat voor het aankomende seizoen hoog gelegd. Wat de makers heel mooi hebben gedaan is de verwachtingen van de comiclezers totaal om te draaien. In de comic verliezen we bijvoorbeeld een belangrijk personage, terwijl deze in de serie nog leeft. Juist een ander personage ondergaat het lot dat in de comic voor de ander was bedoeld.

De afleveringen kijken snel weg en hebben een mooie balans tussen horror en drama. Dit is zeker een seizoen dat van het eerste tot de laatste aflevering weet te boeien. Het zesde seizoen stond voor de uitdaging om de voorgaande seizoenen te overtreffen en de sleur die er in seizoen vijf in begon te komen te doorbreken. Dit is dan ook meer dan gelukt! Nu kunnen we met smart wachten op het zevende seizoen.

Dennis van Elten