Walton Goggins hoofdrol in L.A. Confidential-serie

Karakteracteur Walton Goggins (The Shield, Justified) zal van de hoofdrollen spelen in de aankomende tv-serie L.A. Confidential voor CBS. Dit meldt Variety. Goggins zal de rol spelen van Jack Vincennes, een rechercheur die alle hoeken van Hollywood kent en dit in zijn voordeel weet te gebruiken. De rol werd in de gelijknamige film uit 1997 gespeeld door Kevin Spacey.

Ellroy schreef vier boeken in de “L.A. Quartet” serie, over Los Angeles in de jaren 1940 en 1950. Onderdeel hiervan is The Black Dahlia, The Big Nowhere en White Jazz.

L.A. Confidential laat het verhaal zien van drie rechercheurs, een vrouwelijke journalist en een getalenteerde actrice. Hun verhalen kruisen elkaar terwijl de drie politieagenten de jacht openen op een sadistische seriemoordenaar en een beerput opengaat in het weelderige Los Angeles van de jaren ’50.

De serie wordt geproduceerd door Oscar winnaar Arnon Milchan, wie tevens de film uit 1997 produceerde. Hij wordt bijgestaan door Jordan Harper (Gotham), Lionsgate Television en CBS Television Studios. De serie zou volgens de berichtgeving drie detectives, een verslaggeefster en een Hollywood actrices volgen.

De film L.A. Confidential had hoofdrollen voor Guy Pearce, Kim Basinger, Russel Crowe, Kevin Spacey, James Cromwell en Danny DeVito. Curtis Hanson tekende voor de regie. De film ontving negen Oscar nominaties. Basinger won de Academy Award voor Best Supporting Actress voor haar rol en de film won Best Adapted Screenplay voor Hanson en Brian Helgeland.