Wanneer verschijnt Andor seizoen 2?

Wanneer verschijnt Andor seizoen 2? De opnames van seizoen 2 van de veelgeprezen serie zijn begonnen. Collider meldde voor het eerst dat de opnames van seizoen 2 van start gingen op 20 november 2022, twee dagen voordat de finale van seizoen 1 op Disney Plus verscheen. Het filmen gaat door tot augustus 2023, met postproductie tot in 2024. Het filmen en afronden van het eerste seizoen duurde drie jaar, en hoewel die periode pandemische vertragingen omvatte, verwacht Tony Gilroy niet dat seizoen 2 veel sneller zal verschijnen. De bedenker (en co-schrijver van Rogue One) Gilroy vertelde Collider dat hij op zijn vroegst zou verwachten dat een releasedatum van seizoen 2 inderdaad 2024 zou zijn. Hij zei:

“The only place you can accelerate the processes is in post, and the only way you can accelerate in post is with money, and money is tight. So, I don’t really know, there would have to be some serious motivation next May or June or something. Someone would have to say, ‘Wow, we really need this, and we’re willing to pay X.’ Rogue One proved, if you throw money at it, you can do post really, really fast. It’s just very, very, very expensive.”

Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk je favoriete films en series.

Andor op Disney Plus

De serie met 12 afleveringen speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One af en wordt beschreven als een “spannende spionage-thriller”. Het volgt de avonturen van de titulaire held-rebellenspion tijdens de beginjaren van de opstand. Het onderzoekt verhalen over spionage en gewaagde missies om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van een meedogenloos rijk.

De nieuwe Star Wars-prequelserie heeft rollen voor Diego Luna, Forest Whitaker als Saw Gerrera, Genevieve O’Reilly als Mon Mothma en Alan Tudyk als Cassian’s droid-sidekick K-2SO, die naar verluidt niet in het eerste seizoen zal verschijnen. Andere rollen zijn er voor nieuwkomers Denise Gough, Stellan Skarsgård, Kyle Soller en Adria Arjona. Er gaan ook geruchten dat Ben Mendelsohn naar verluidt zijn rol als Orson Callan Krennic opnieuw zal spelen.

 Andor wordt geproduceerd door Tony Gilroy, die eerder de opnames voor Rogue One regisseerde. Van Gilroy werd oorspronkelijk verwacht dat hij de drie afleveringen zou regisseren, maar hij werd gedwongen de positie op te geven aan Toby Haynes vanwege pandemie-gerelateerde reisproblemen. Hij blijft echter de showrunner en uitvoerend producent van de serie.

In Rogue One werkt een groep onwaarschijnlijke helden samen op een missie om de plannen te stelen van de Death Star, het ultieme vernietigingswapen van het rijk. Deze belangrijke gebeurtenis in de Star Wars-tijdlijn brengt gewone mensen samen die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen, en daardoor onderdeel worden van iets groters dan zijzelf.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter